afb.


afb. 1.0

((vooral) geschreven taal)

afbeelding; ook: afbeeldingen
Vooral gebruikt in verwijzingen, gevolgd door een getal. Vaak ook met een hoofdletter gespeld.

Algemene voorbeelden


De wacht- en uitkeringsgelden, WUK, nemen in omvang af. Door de structuur van onze sociale voorzieningen verdwijnen zij niet, omdat vertrekkende medewerkers (ook zij die aansluitend een baan vinden) in de overgang nog vaak van de WUK gebruik maken. De laatste statistiek (afb. 14) laat zien dat dit bij 15% het geval is.

http://www.stw.nl/,

Juist de industriële bedrijven genereren veel verplaatsingen in de centrumgebieden (zie Afb. 7-10 en bijlage 8).

http://www.let.kun.nl/archeologie/publ.htm,

De afhankelijkheid tussen de variabelen in het model kan worden weergegeven door een graaf (zie afb. 32) en worden daarom ook wel grafische modellen genoemd.

http://www.stw.nl/,

Hoe langer de afstanden, hoe meer autokilometers er worden gemaakt, luidt de redenering (zie ook Afb. 4-8).

http://www.let.kun.nl/archeologie/publ.htm,

Nu kan men de druk aflezen (op afb. 28 ongeveer 6 bar) en via een eenvoudige berekening bepalen wat de zuigkracht van de bodem is.

http://www.stw.nl/,

In Afb. 10 zien we de snelheid waarmee de algen vanaf de bodem naar de bovenste waterlaag migreren (rekruteringssnelheid) onder drie verschillende condities.

http://www.nioo.knaw.nl/CL/vo/OratieDonk.pdf,

Het populairste schermwapen heeft een maximale lengte van 110 cm. En een hoogst toegelaten gewicht van 770 g. Het lemmer heeft een driehoekige vorm en wordt uit een speciale staallegering gesmeed (zie afb).

http://users.skynet.be/vlaamseschermbond/page3.html

Elk kwadrant vertegenwoordigt een andere visie op wat een rationeel en daarmee juist besluit is (zie Afb. 2-1 en 2-2 op p. 17 en p. 24).

http://www.let.kun.nl/archeologie/publ.htm,

De lijn moet zo kort mogelijk zijn, in Tongeren (zie afb. 2) aan het Belgische spoornet aansluiten, en in Gemmenich de lijn Luik - Bleiberg - Aken (West) vervoegen; de afstand in vogelvlucht tussen Tongeren (station) en Gemmenich bedraagt 38 km.

http://www.ping.be/~ping4929/spoorweg/spoorweg_ontwerp.html