afd.


afd. 1.0

((vooral) geschreven taal)

afdeling
Meestal toepast op een onderdeel van een instelling, bedrijf, vereniging, politieke partij, sportcompetitie, tentoonstelling enz., maar ook wel van een boekwerk, nota, document e.d.
Zie ook : hfd. afd.

Algemene voorbeelden


Op 16 februari organiseert LTO-Noord afd. Ommen samen met AJK afd. Ommen e.o. een verkiezingsdebat. Elke politicus krijgt 2 á 3 minuten de gelegenheid zichzelf voor te stellen waarbij hij/zij ook aangeeft wat men met de landbouw in Ommen voor heeft voor de komende jaren.

http://www.vvd-ommen.nl/agenda_3888/17190/,

Blijkbaar kleeft er iets goors aan die Messe, waardoor het voor een schrijver moeilijk is zijn handen schoon te houden. Zo druk en lawaaiig als het op bijvoorbeeld de Nederlandse en de Duitse afdelingen is, zo rustig en stil ligt Scandinavië (afd. 3.1) erbij.

Engelenplaque, A.F.Th. van der Heijden,

De Bond v. Plattelandsvrouwen afd. Wapserveen hield haar ledenvergadering op donderdag 25 november.

Meppeler Courant,

In Afd. Noord speelt het ongeslagen MEKO'74 zondag ( 14.30 uur) in de eerste klasse A thuis tegen VeFo.

Meppeler Courant,

Naast al het nieuws van de wereldwinkel zullen ook Unicef, Amnesty International en het Rode kruis, afd. Welfare met een aantal stands aanwezig zijn.

Meppeler Courant,

Hendrik Veldman, met zijn bijna 65 jaar de op één na oudste actieve speler in de afd. Drenthe.

Meppeler Courant,

Het astma-fonds, afd. Noord-Kennemerland, organiseert i.s.m. de afd. Zwemaccommodaties van de gemeente Alkmaar, het zwemmen voor CARA-patiënten.

http://www.alkmaar.nl/gemeente/index.htm

Roofvogelvervolging lijkt in de loop der jaren gelukkig te zijn verminderd maar komt toch nog voor. Heeft u hierover vermoedens of aanwijzigingen (nestroof/verstoring, vergiftiging, afschot etc), ga dan niet zelf op onderzoek uit maar schakel altijd de politie (afd. bijzondere wetten) of de AID in.

http://www.valkerij.nl/

Vorig jaar heeft u de nota's Amsterdam te water 1995 (Gemeenteblad 1995, bijlage O) en Kade- en oevergebruik in de binnenstad van Amsterdam (Gemeenteblad 1995, afd. l, nr. 723) aangenomen.

http://www.groenlinksamsterdam.nl/binnenstad/

Uitslagen zesde speeldag - eerste afd.: Anderlecht-Tessenderlo 4-4; Hoboken-Bosvoorde 5-3; Jean Jaurès-Eeklo 4-4.

De Standaard,

In 2002 bouwden de leerlingen van de afd. bouw van de Technische School Sint-Lambertus een kompleet bakhuis van respectabele afmetingen op de koer van de school zelf.

http://users.pandora.be/dvt/Kaasstrooimolen/bakhuis.htm

Wat 7 jaar geleden begon als een bescheiden wedstrijdje onder de arbeiders van de Afd. Bos Groen, is ondertussen uitgegroeid tot een heus Vlaams Kampioenschap Houthakken.

www.oost-vlaanderen.be/file.cfm?fname=T:%5CInetpub%5Cwwwroot%5Cmilieu%5Cbosgroep%5Cbosbode6Klein.pdf,

Uit onze regio treden bij de afd. senioren, die gecoacht worden door Jans Dingsté, Jeanette de Vos (MEKO'74), Henriëtte Jonker (KIOS), Bert Herrema, Bert Moes (beiden Niek) aan.

Meppeler Courant,