afdelingsmanager


afdelingsmanager 1.0

manager van een afdeling binnen een onderneming of instelling; afdelingshoofd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een afdelingsmanager…

is een manager; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] geeft leiding aan een afdeling binnen een onderneming of instelling

    Hoofdsemagram: manager


    Algemene voorbeelden


    De afdelingsmanager maakt de commerciële resultaten van de afdeling inzichtelijk en legt hierover verantwoording af bij de bedrijfsleider.

    http://www.hbonederland.com/nl/opleidingen/opleiding-bedrijfskunde/major-en-minor-bedrijfskunde/beroepen-major-en-minor-bedrijfskunde/afdelingsmanager/

    Combinatiemogelijkheden


    met koppelwerkwoord


    • afdelingsmanager zijn

    Ik ben afdelingsmanager installatietechniek. De afdeling bestaat uit de disciplines bouwfysica, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en transportinstallaties. Ik houd me ook bezig met bijzondere onderwerpen, zoals het geven van een cursus optimalisering van het installatieontwerp.

    http://www.bouwinfra.nl/

    in voorzetselgroep


    • een gesprek met de afdelingsmanager
    • gesprekken met de afdelingsmanager

    In een persoonlijk gesprek tussen de kandidaat en de trajectbegeleider van de divisie Arbeidsintegratie met de afdelingsmanager van Industrie Dienstverlening worden het profiel en de leerdoelen van de kandidaat doorgesproken.

    http://www.denkbreed.nl/default.html

    Regelmatig vinden evaluatiegesprekken plaats tussen de trajectbegeleider en de kandidaat met de afdelingsmanager waarin de vorderingen van de kandidaat worden besproken.

    http://www.denkbreed.nl/default.html

    met ander, nevengeschikt substantief


    • de trajectbegeleider en de afdelingsmanager

    Stap 3: Eindevaluatie en afronding van het leerwerkproces. De trajectbegeleider en de afdelingsmanager nemen het leerwerkplan door en trekken conclusies.

    http://www.denkbreed.nl/default.html

    voorafgegaan door als


    • als afdelingsmanager
    • als afdelingsmanager ergens gewerkt hebben

    Als afdelingsmanager ben je verantwoordelijk voor een afdeling van een bedrijf. Je plant, organiseert en controleert alle werkzaamheden die nodig zijn om jouw afdeling als een geoliede machine te laten draaien. Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de omzet binnen de beschikbaar gestelde budgetten en neemt dus allerlei beslissingen om die omzet te behalen.

    http://www.hbonederland.com/nl/opleidingen/opleiding-bedrijfskunde/major-en-minor-bedrijfskunde/beroepen-major-en-minor-bedrijfskunde/afdelingsmanager/

    'Ik kan zeggen dat ik daar heb gewerkt, bij Van Lancet Bankiers,' zeg ik, 'als afdelingsmanager, en dat die puinhoop toch echt niet hoger reikt dan een verdieping of zes, zeven.'

    Asfaltbloempje; De vrouw in de kamer; My beautiful demon; Natalja, Yorgos Dalman,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen