afslankvakantie


afslankvakantie 1.0

vakantie waarin men een dieet volgt; vakantie waarin men - vaak onder deskundige begeleiding - afslankt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een afslankvakantie…

is een vakantie

  • [Functie] dient om af te slanken
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een vakantie waarin men een dieet volgt; is een vakantie waarin men - vaak onder deskundige begeleiding - afslankt

    Algemene voorbeelden


    Manlief en ik kampen met nogal wat overgewicht. Omdat wij graag een weekje of twee zonder kinderen met vakantie wilden hadden we bedacht om dan meteen een afslankvakantie te gaan doen.

    http://www.ouders.nl/forum/vakantietijd/afslankvakantie,

    5000 euro. Dat is de kostprijs van een één week durende afslankvakantie. Dit concept wint vooral aan populariteit in Amerika. Bij vakanties als deze staan vooral meer lichaamsbeweging en het ontwikkelen van een gezonde levensstijl centraal. Maar ook ontspannen en leren genieten op een gezonde en verantwoorde manier worden soms aangekaart.

    http://blog.afslanken.com/afslanken/afslankvakantie-van-5000/77,

    Patiënt B, een 32-jarige vrouw, had een blanco medische voorgeschiedenis. In verband met haar overgewicht [...] ging zij voor een 'afslankvakantie' naar een Zuid-Europees land. Met een dieet bestaande uit louter vruchtensap, alsmede een activiteitenprogramma, viel zij in 3 weken tijd ruim 9 kg af.

    http://www.ntvg.nl/publicatie/galstenen-na-forse-gewichtsreductie-en-aanbevelingen-ter-preventie/volledig/print,

    Enkele jaren later ging patiënte opnieuw met dezelfde organisatie op afslankvakantie. Wat haar toen opviel was dat, in tegenstelling tot de vorige keer, het dieet was aangevuld met 3 eetlepels olijfolie bij elke ochtendportie vruchtensap.

    http://www.ntvg.nl/publicatie/galstenen-na-forse-gewichtsreductie-en-aanbevelingen-ter-preventie/volledig/print,

    Health Holidays biedt sapreinigingsvakanties aan, waarbij een 'opknapgarantie' wordt gegeven [...]. 'Het is een mooie combinatie: vakantie en gezondheid. Juist als je uit je normale omgeving bent, kun je dit opbrengen', stelt oprichter-directeur R.L. [...]. 'Het is een rigoureus programma en toch leuk. Een dieet van versgeperst vruchten- en groentesap, zo doen we dat [...]. Kuurreizen zijn vaak verwenreisjes. Dat is dit zeker niet. Bij ons vallen mannen in twee weken tot 15 kilo af, vrouwen tot 12 kilo. Dat red je op een kuurreis nooit.' 'Het slaat enorm aan', stelt W.R. van Balanza, organisator van afslankvakanties aan de Costa Blanca in Spanje.

    De Limburger,

    Zij voelen zich bij de neus genomen door de organisatie Overweight, van de 34-jarige Rotterdammer G. de L., die onlangs adverteerde met een afslankvakantie van twee weken voor 950 gulden. Volgens de advertentie zouden de vakantiegangers aan boord van een zeilschip 'gegarandeerd' tien kilo afvallen. Aan boord was ook een afslankweekeinde mogelijk voor 195 gulden.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:003060023:mpeg21:a00062,