afvalpreventie


afvalpreventie 1.0

het gericht nemen van maatregelen en/of het doelbewust in acht nemen daarvan om het ontstaan van grote hoeveelheden afval te voorkomen; preventie van het ontstaan van veel afval

Semagram (extra betekenisinformatie)


Afvalpreventie…

is preventie

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het voorkomen van het ontstaan van grote hoeveelheden afval

    Algemene voorbeelden


    In de gemeente Brederwiede is van 10 januari tot 15 februari [...] de tentoonstelling 'Afval, duur betaald' te zien. Deze tentoonstelling over afvalpreventie die verder door Nederland zal reizen, kwam tot stand dankzij financiële steun van de Nationale Postcode Loterij. De tentoonstelling laat zien wat het belang van afvalpreventie is en wat ieder individu hier aan kan bijdragen.

    Meppeler Courant,

    In 1999 startte Campingfederatie-CKVB in samenwerking met het milieumanagementsbureau BECO en financieel gesteund door OVAM een studie rond sectorale afvalpreventie en energiebesparing.

    http://www.campingfederatie-ckvb.com/intro/welkom.htm

    Het akkoord met de farmaceutische sektor past in een beleid voor afvalpreventie, dat minister Kelchtermans voor diverse sektoren wil voeren.

    De Standaard,

    Welke samenhangen bestaan er tussen verschillende milieurelevante gedragingen die te maken hebben met energieverbruik, afvalscheiding, afvalpreventie, de aankoop van milieuvriendelijke producten en voedingsproducten, en waterbesparing?

    http://www.scp.nl/boeken/cahiers/cah156/nl/samenvatting.htm,

    Afvalpreventie en -hergebruik is vaak economisch rationeel.

    http://www.fwn.rug.nl/chemshop/welcome.html

    Opzet hiervan is de kleine en middelgrote bedrijven in alle bedrijfssectoren d.m.v. een aantal incentives te overhalen om in eerste instantie mee te werken aan afvalpreventie binnen de onderneming en daarnaast de afvalstoffen die toch ontstaan, selectief in te zamelen met het oog op recuperatie of hergebruik.

    http://www.ping.be/jacky_maes/leefmilieu.htm

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen