afvalverwerkend


afvalverwerkend 1.0

zich bezighoudend met het verwerken van afval; waar afval wordt verwerkt

Algemene voorbeelden


In de periode 1982 tot eind 1996 zijn 239 m.e.r.-projecten in de afvalverwerkende sfeer (categorie 18 van het Besluit m.e.r.) van start gegaan.

http://www.let.kun.nl/archeologie/publ.htm,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een afvalverwerkend bedrijf
  • afvalverwerkende bedrijven

Bij een afvalverwerkend bedrijf, aan de Steenweg op Waarloos in Reet (Rumst), is maandagochtend brand uitgebroken. Het zou gaan om een grote container met allerlei afval die vuur heeft gevat.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191216_04769412,

Brand bij afvalverwerkend bedrijf in Blerick. Bij een afvalverwerker in Blerick is dinsdagavond brand uitgebroken. De brand ontstond als gevolg van broeiend huisvuil, zo gaf een woordvoerder van de brandweer aan.

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20180403_00058955/brand-bij-afvalverwerkend-bedrijf-in-blerick,

Afvalverwerkende bedrijven die zich bezighouden met het herwinnen van bruikbare materialen uit afvalstromen, vragen om de meest effectieve installaties met een hoge doorvoer en een grote mate van materiaal terugwinning en zuiverheid.

https://www.heiligbv.com/nl/producten/recycling/huishoudelijk-afval/

  • de afvalverwerkende industrie
  • afvalverwerkende industrieën

Ziek door werk in de afvalverwerkende industrie. Het recyclen en verwerken van afval is een groeiende industriesector waarbij gedurende de tijd veel kan veranderen in de materialen waarmee werknemers in contact komen. Dat kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

https://bijwerkingenvanwerk.nl/ziek-werk-afvalverwerkende-industrie/

NM Heilig ontwikkelt en fabriceert machines met diverse scheidingstechnieken die worden ingezet bij de huishoudelijk afvalverwerkende industrieën en recyclingbedrijven.

https://www.heiligbv.com/nl/producten/recycling/huishoudelijk-afval/

  • de afvalverwerkende sector

De strenge exploitatievoorwaarden die gelden voor de afvalverwerkende sector, onder andere op organisatorisch vlak, zijn praktisch moeilijk haalbaar voor een varkenshouder die brijvoeder aanmaakt.

http://www.emis.vito.be/AFSS/fiches/Technieken/gebruik_als_diervoeder.pdf,

Dit kwam eveneens goed uit voor de afvalverwerkende sector, aangezien een grote hoeveelheid slachthuisafval op die manier gerecycleerd en gerevaloriseerd kon worden.

http://www.ivkiev.fgov.be/xdata/publicaties/bse/bse.pdf