agendaseks


agendaseks 1.0

(seks, gender en relaties; neologisme)

seks waarvoor een stel speciaal een afspraak heeft gemaakt, omdat hun leven zo druk is door carrière en/of kinderen dat het er spontaan niet van komt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Agendaseks…

is seks

  • [Toestand algemeen] is seks waarvoor een stel speciaal een afspraak heeft gemaakt, omdat hun leven zo druk is door carrière en/of kinderen dat het er spontaan niet van komt

    Hoofdsemagram: seks


    Algemene voorbeelden


    Heb jij met je partner (m/v) afgesproken dat jullie elke woensdagavond seks hebben, omdat het er anders simpelweg niet meer van komt door bijvoorbeeld drukke werkdagen en kinderen? Of doen jij en je partner misschien aan een andere vorm van agendaseks? Elke vrijdag: netkousen?

    http://vrouwenpower.nl/forum/threads/34799-Agenda-seks-doe-jij-het,

    Maar wat is agendaseks nu eigenlijk? In mijn ogen is dat weeral een nieuw fenomeen, verzonnen door vrouwenblaadjes, om de mensen nog meer complexen rond hun seksleven aan te praten.

    http://laurenleighblog.wordpress.com/2010/08/26/sexytime/,

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • agendaseks hebben

    Het is blijkbaar een heel hot issue. Allerlei onderzoeken wijzen uit dat de drukke dertigers van nu veel te moe zijn om aan seks te doen. Deze week kwam het boek uit van Bastiaan Ragas waarin hij bekent dat hij en zijn vrouw Tooske 'agendaseks' hebben.

    http://seks.blog.nl/boeken/2011/06/09/ontdeugende-sekstips-voor-papas-en-mamas,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2010