algemenebijstandswet


algemenebijstandswet 1.0

wet waarin is vastgelegd wie onder welke voorwaarden in aanmerking komt voor een (aanvullende) uitkering op bijstandsniveau
De eigennaam van deze wet luidt: Algemene Bijstandswet. Deze is per 1 januari 2004 vervangen door de Wet werk en bijstand (Wwb).

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een algemenebijstandswet…

is een wet

  • [Toestand algemeen] is een wet waarin is vastgelegd wie onder welke voorwaarden in aanmerking komt voor een (aanvullende) uitkering op bijstandsniveau

    Hoofdsemagram: wet


    Algemene voorbeelden


    De algemene bijstandswet, in werking sinds 1965, staat in het teken van twee tegenstrijdige beginselen: normeren en individualiseren.

    NRC,

    Bij de algemene bijstandswet gaat het om inkomstenvoorzieningen en bij de WVG om maatregelen om een kwetsbare groep in onze samenleving te laten deelnemen aan het maatschappelijke verkeer.

    Meppeler Courant,

    Als aanvulling op de Algemene BijstandsWet heeft de gemeente de mogelijkheid om extra bijstand te verlenen voor de volgende gevallen: toeslag voormalig éénoudergezin; woonkostentoeslag [...]; bijstand voor kosten van scholing voor arbeidsinschakeling [...]; leenbijstand; noodzakelijke kosten van medische en maatschappelijke dienstverlening.

    http://www.ivd.nl/

    Het aanwenden van afkoopbare lijfrenten ter voorziening in de noodzakelijke kosten van het bestaan is in overeenstemming met inhoud en strekking van de Algemene bijstandswet (Abw).

    http://docs.szw.nl/pdf/34/2002/34_2002_3_2114.pdf,

    Het Bijstandsbesluit zelfstandigen (Bbz) is een onderdeel van de Algemene bijstandswet en onderscheidt zes categorieën zelfstandigen.

    http://www.barneveld.nl/index2.html

    Dit houdt in dat deze bedragen worden aangepast met de helft van het percentage waarmee de uitkeringen op grond van de Algemene bijstandswet in het voorafgaande kalenderjaar zijn gewijzigd.

    http://www.nmigratie.nl/

    Ging de gemeenteraad donderdagavond akkoord met een wijziging in de Verordening Wet Voorzieningen Gehandicapten, in het vervolg van de raadsvergadering gisteravond stemde de raad in met het gemeentelijke plan voor de uitvoering van de nieuwe Algemene Bijstandswet.

    Meppeler Courant,