alledag


alledag 1.0

iedere dag; dagelijks; steeds

Algemene voorbeelden


Voor haar was het weer eens wat anders dan praten over [...] al die zaken waar ze het met haar vorige minnaars zo goed over kon hebben, waarbij elke minnaar voor haar zoiets was als een bos bloemen [...], maar bij de eerste tekenen van verleppen gooide zij ze weg [...], maar hij was geen boeket, hij had wortels, anders dan al die ontheemde reizigers, criminelen en levenskunstenaars zonder toekomst, hij was een levende plant en groeide alledag.

Spitzen, Thomas Rosenboom,

Combinatiemogelijkheden


in een voorzetselgroep


  • de drukte van alledag
  • de praktijk van alledag
  • de realiteit van alledag
  • de sleur van alledag
  • de wereld van alledag
  • de werkelijkheid van alledag
  • het leven van alledag

Gebruikers komen naar de bibliotheek om de drukte van alledag te ontvluchten of om elkaar te ontmoeten.

http://www.ub.unimaas.nl/,

In ieder geval gaapte er een kloof tussen het rekenonderwijs van de basisschool en het wiskundeonderwijs in de hogere vormen van het vervolgonderwijs [...]. Verder constateerde men dat een kind met goede rekenvaardigheden doorgaans in de praktijk van alledag weinig daarmee kon doen. In een praktische situatie wist een leerling niet welke rekenbewerkingen er gebruikt moesten worden om het probleem op te lossen.

http://www.lantaarn.demon.nl/medemens/lanting

Nu zou men kunnen tegenwerpen dat de soap ons niet de echte wereld toont, maar ons een droomwereld voorschotelt waardoor we in staat worden gesteld even de grauwe realiteit van alledag te ontvluchten.

http://www.phil.uu.nl/esthetica/indexx.html,

Wanneer ik wat mij zo onverhoeds had overvallen als een loutering wilde zien, een terugkeer voor mijn part uit de sleur van alledag naar de dankbaarheid voor het minste en geringste, dan moest ik nu uit het raam kunnen kijken en de straat, waar alleen maar pensioengerechtigden durfden te wonen [...] met een lach van tevredenheid gadeslaan.

Heeresma helemaal, Heere Heeresma,

In die lezerskring trekt men zich immers niet al te veel aan van het onderscheid tussen de wereld van alledag en die van de fantasie.

http://utopia.knoware.nl/users/vanderwa/stukken/fantasy.htm

Het leven werd door de kunstenaar uitgebeeld zoals het oorspronkelijk geschapen was, volmaakt, en niet zoals het zich in de werkelijkheid van alledag met al zijn tekortkomingen en schaduwzijden aan ons voordoet.

http://www.museumkennis.nl/lp.rmo/museumkennis/i000339.html

Hun geïdealiseerde wereld bevolkt door mythologische figuren en rijkelijk voorzien van klassiek naakt, stond ver af van het leven van alledag.

http://boijmans.kennisnet.nl/onderw/kcv-ckv/achtergr/index.htm

  • het aanbod voor alledag
  • tips voor alledag

De huidige aandacht voor stedelijk groen wordt sterk geconcentreerd op inrichtingsprojecten, terwijl het uitgebreid aanbod van de zogenaamde informele recreatiemogelijkheden tot nu nog buiten het vizier is gebleven. Het aanbod voor alledag is verbonden met bereikbaar en beleefbaar groen dicht bij huis dat in de meeste gevallen niet speciaal voor recreatie is ingericht.

http://www.vrp.be/2003-2.pdf,

Rugklachten: tips voor alledag.

http://www.maartenskliniek.nl/behandelingen/operaties/rug/vastzettenrugwervels/leefregels/1553445/,