alreeds


alreeds 1.0

(zeer formeel; (vooral) geschreven taal)

reeds; al
Gebruikt ter versterking van reeds.

Algemene voorbeelden


Ik lees al twee jaar bijna geen Nederlandse kranten meer en weet dus niet of de hier geschetste methode alreeds de oceaan is overgestoken.

Boze brieven van Bijkaart, W.F. Hermans,

Helaas zijn er weinig leegstaande gebouwen in Rotterdam die niet alreeds een nieuwe bestemming kennen.

http://users.bart.nl/~roknor/

Toen ik als gecommitteerde vele kweekschoolexamens bijwoonde, bleek mij dat zij alreeds een klassieke dichteres is geworden die nog steeds bij de jeugd aanspreekt, wat maar van weinig ouderen gezegd kan worden.

Wie ik tegen kwam, C.J. Kelk,

Nagekeken door roerloze gestalten, die in de vallende avond uit de ramen hingen, slenterde ik inmiddels voort en waadde door flarden Bonte Dinsdagavondtrein tot daar waar hevig licht naar buiten op het trottoir viel en uit de aanstaande deur alreeds het harmonium was te horen.

Heeresma helemaal, Heere Heeresma,

Op deze pagina treft u de richtmaten aan die de Nederlandse Beugel Bond (NBB) stelt aan nieuw aan te leggen banen. De banen die er alreeds lagen zijn door de NBB beoordeeld en goedgekeurd.

http://home.zonnet.nl/bconderons/beugelbaan.htm

Even verderop zat een man achter een pneumatische hamer die hij keer op keer op keer op een alreeds lang in zijn model geslagen staalplaat liet neerkomen.

Heeresma helemaal, Heere Heeresma,

De Belangenvereniging Zuidpoort wil voortbordurend op de alreeds geuite kritiek op de voorgestelde stedebouwkundige invulling rond het theater in het Schetsplan van de M.A.B. op het dreigende negatieve financieel perspectief van het theater reageren.

http://www.dsdelft.nl/~zpoort/

Combinatiemogelijkheden


met tegenwoordig deelwoord


  • alreeds bestaand

Alle drie de opties kunnen worden gerealiseerd in een nieuwbouwplan of in een alreeds bestaand gebouw.

http://users.bart.nl/~roknor/

Vanzelfsprekend wenst iedere opdrachtgever een domeinnaam die zich als volgt laat beschrijven: www.bedrijfsnaam.nl; een mogelijkheid die natuurlijk benut moeten worden, mits dit niet een alreeds bestaande naam betreft.

http://www.odyssee.nl/

Naast de uitbreiding van de alreeds bestaande activiteiten wil Circus Rotjeknor ook andere paden gaan betreden.

http://users.bart.nl/~roknor/