alsmede


alsmede 1.0

(formeel; (vooral) geschreven taal)

zoals ook; alsook; evenals
Gebruikt om met enige nadruk nog iets toe te voegen aan wat of wie al genoemd is.

Algemene voorbeelden


De steenbakkers leverden gratis 1.400.000 stenen, alsmede de pannen en plaveien.

http://users.skynet.be/marcverlinden/tenboome1/paginas/van_liefdadigheid_via_onderstand_naar_maatschappelijk_welzijn.htm

In de werkgroep hebben deskundigen op het gebied van de regeling van de positie van co-assistenten zitting gehad alsmede vertegenwoordigers van co-assistenten.

http://www.loca.nl/

Voor uw woning moet u huur betalen, alsmede een bedrag voor service- en stookkosten.

http://wielborgh.tripod.com/#Dutch

De meeste van deze regels zijn afkomstig uit de Koran, net zoals de verplichting om tijdens de gehele negende maand van de Islamitische kalender te vasten tussen zonsopgang en zonsondergang: de Ramadan. Deze verplichting geldt voor iedere Moslim, behalve kinderen tot 12 jaar en zeer oude mensen, alsmede ernstig zieken, kraamvrouwen en vrouwen in de menstruatie.

http://www.google.nl/search?q=cache:jk3PAKOC8XMJ:www.efa.nl/opleidingen/pabo/voeding.doc+dankgebeden+site:.nl=nl

Het vervoer alsmede de financiën worden door de 15 spelers onderling geregeld.

Meppeler Courant,

Voor de stuurgroep van Vermeend worden verder mensen uit het bedrijfsleven en het onderwijs aangetrokken, alsmede vertegenwoordigers van het CWI (de opvolger van het Arbeidsbureau) en het UWV (het uitvoeringsinstantie van de WW en WAO).

Het Parool,

Onder "massavernietigingswapens" verstaat men doorgaans het trio nucleaire, biologische en chemische wapens, d.w.z. de zgn. NBC-wapens alsmede hun verspreidingsmiddelen, waaronder ballistische raketten.

http://www.law.kuleuven.ac.be/iir/eng/activities/proceedings/WMD2002/IntroJanWMD.pdf,

Politie en jusitiediensten alsmede het leger zijn veel zichtbaarder op straat aanwezig sinds de aanslagen in de Parijse metro in 1995.

http://www.identificatieplicht.nl/artnrcII090403.html,

Er is een interim-bestuur ingesteld waarin drs. G. van Leijenhorst, voormalig CDA-Tweede- Kamerlid en staatssecretaris, alsmede drs. B. Ridder zitting hebben.

http://oud.refdag.nl/kl/010327kl02.html,

De gemeenteraad dient jaarlijks te worden geïnformeerd over de effecten van het welstandstoezicht alsmede over de doorlooptijden van aanvragen.

http://www.vvdsteenbergen.nl/