anijsplant


anijsplant 1.0

eenjarige, in Zuid-Oost-Europa inheemse plant met witte bloemschermen en grauwgroene, peervormige, geurige zaadjes met een frisse, doordringende smaak die als specerij en als geneesmiddel gebruikt worden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een anijsplant…

is een plant

      Hoofdsemagram: anijs


      Wetenschappelijke naam: Pimpinella anisum

      Rijk Plantae; Planten
      Stam Embryophyta; Landplanten
      Klasse Spermatopsida; Zaadplanten
      Orde Apiales
      Familie Apiaceae; Schermbloemenfamilie
      Geslacht Pimpinella;Bevernel
      Soort Pimpinella anisum

      Algemene voorbeelden


      Anijs kennen we vooral van de witte vierkante blokjes in de gele verpakking. Maar vooral vanwege de zeer aromatische geur: je ruikt anijs al van verre. De anijs die we gebruiken voor consumptie zijn de zaden die worden gewonnen uit de anijsplant. De plant behoort tot de schermbloemen-familie en kunnen wel zo'n 50 cm hoog worden. Anijs zijn eenjarige planten. In Nederland komt de plant ook in het wild voor, maar zijn komaf is oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied. Anijs wordt verder verbouwd in o.a. Rusland en India.

      http://www.vitansa.eu/bibliotheek/anijs/79,

      Koolsoorten zijn gevoelig voor een aantal belagers, zoals witte vlieg, koolvlieg, koolwitje, meeldauw en knolvoet. Door anijsplanten tussen de boerenkool te planten, wordt de koollucht door de anijslucht wat verdoezeld, dit houdt sommige insecten wellicht uit de buurt.

      http://www.bloglovin.com/viewer?blog=4513253&post=1447612227

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding