anti-Koerdisch


anti-Koerdisch 1.0

met of getuigend van een afkeer van alles wat met de Koerden te maken heeft; tegen alles wat met de Koerden te maken heeft; tegen de Koerden

Algemene voorbeelden


De PKK-vertegenwoordiging in Europa meent dat België met zijn gerechtelijke acties "tegen de Koerden" de aandacht probeert af te leiden van de eigen schandalen. De anti-Koerdische gerechtelijke acties hebben er volgens Kon-Kurd, de bij de PKK aanleunende federatie van Koerdische verenigingen in Europa, slechts toe geleid dat alle verenigingen die zich inzetten voor de rechten van het Koerdische volk, gediscrediteerd worden.

De Standaard,

Ook hier ging Saddam schrander te werk. Hij heeft de KDP-guerrilla's ervan kunnen overtuigen dat ze er belang bij hebben dat hij de macht behoudt. Dan blijft Irak tenminste een seculiere staat. Een regime van de verenigde oppositie zou in fundamentalistisch-sjiitisch vaarwater terechtkomen. Dat zien de (soennietische) Koerden liever niet gebeuren. Turkije, Iran en Syrië zijn bovendien meer anti-Koerdisch dan Irak. Saddam profileert zich als de (tijdelijke) beschermer van de Koerden.

http://users.skynet.be/streven/artikels/faucompret.htm