anti-Palestijns


anti-Palestijns 1.0

met of getuigend van een afkeer van alles wat met de Palestijnen en/of Palestina te maken heeft; tegen alles wat met de Palestijnen en/of Palestina te maken heeft

Algemene voorbeelden


Volgens Sam Bahour, journalist bij Ramallah Online, zal het geweld van de Israëli's het Palestijnse verzet enkel doen toenemen: "De Israëli's hebben hier in Ramallah ook het Al-Watan televisiestation bezet. Vandaar uit zenden ze nu voortdurend anti-Palestijnse programma's uit. Geloof me, de agressie gaat hier veel verder dan de tanks die jullie op CNN te zien krijgen."

http://www.ptb.be/international/article.phtml?section=A2AAABBS_id=12756,

Als Israël echt vrede en integratie in het Midden-Oosten wil, dan zou het dat ook moeten tonen. In de eerste plaats door anti-Palestijns racisme strafbaar te maken en misdaden tegen Palestijnen effectief te bestraffen. Hoe geloofwaardig is een land dat een vierde van zijn bevolking discrimineert en tegelijkertijd beweert in vrede te willen leven met Palestijnen en Arabieren? Een openlijke bekentenis van schuld aan het ontstaan van het Palestijns probleem, zou al een hele stap zijn.

http://www.uitpers.be/artikel_view.php?id=446,