antiagressietraining


antiagressietraining 1.0

training die gericht is op het leren omgaan met agressie van zichzelf en/of van anderen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Antiagressietraining…

is training

  • [Toepassingsgebied of bereik] is training die gericht is op het leren omgaan met agressie van zichzelf en/of van anderen

    Algemene voorbeelden


    Het openbaar ministerie wil Hagenaars die regelmatig geweldsmisdrijven plegen, harder aanpakken. Veelplegers die worden aangehouden voor mishandeling of bedreiging blijven in de cel totdat de rechter hun zaak in behandeling neemt. [...]. Kern van de aanpak is volgens de gemeente toezicht en begeleiding van de daders. Dat betekent dat de geweldpleger bijvoorbeeld psychiatrische hulp en antiagressietraining krijgt en directe begeleiding bij het vinden van werk, huisvesting, opleiding of een uitkering.

    http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/den_haag_pakt_geweldplegers_harder_aan_1_189708,

    Omdat het werken op een luchthaven extra veiligheidseisen met zich meebrengt, mogen de deelnemers niet voor ernstige zaken met politie of justitie in aanraking zijn geweest. Behalve de opleiding voor luchthavenmedewerker krijgen de deelnemers ook sollicitatie-, computer- en antiagressietraining.

    http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-1585970-vliegvelden-geven-marokkanen-kans.html,

    De vraag naar agressietrainingen is booming in deze samenleving vol korte lontjes. De opleiding is geschikt voor trainers die zich willen specialiseren in het geven van anti-agressietrainingen.

    http://www.dejongtraining.nl/agressietrainer.html

    Agressie, die ontstaat door overbelasting of door indrukken, verzacht of verdwijnt zelfs helemaal. Zo kan men bijvoorbeeld ook Stress Release inzetten tijdens anti-agressie-trainingen.

    http://www.infotruecolours.nl/index.php/stress-release-granules-en-spray.html,

    Anti-agressietrainingen [Werkboek]: hoe wij agressie en pesten op school kunnen hanteren [...]. De uitgave bevat twee draaiboeken van trainingen: één over het hanteren van agressie en één over het tegengaan van pestgedrag. De eerste training wil docenten (van zowel primair als secundair onderwijs) directe vaardigheden aanleren om incidenten op de school het hoofd te kunnen bieden. De training rond pesten wil docenten begeleidervaardigheden aanleren om preventiecursussen aan leerlingen te geven aangaande het onderwerp.

    http://ec.europa.eu/justice_home/daphnetoolkit/files/projects/1998_028/nl_leermiddelenlijst_seksueel_geweld.pdf,

    Woordfamilie


    Overige woordfamilieleden