anticonceptivum


anticonceptivum 1.0

middel dat bedoeld is om zwangerschap te voorkomen; voorbehoedmiddel; contraceptivum; anticonceptiemiddel; preservatief

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een anticonceptivum…

is een voorbehoedmiddel

      Algemene voorbeelden


      Op een internationaal gynekologisch kongres in Brussel is gisteren een nieuw voorbehoedmiddel voorgesteld. Het is een soort spiraaltje dat vijf jaar lang een lage dosis van een hormoon afgeeft in de baarmoeder. De fabrikant spreekt over "het anticonceptivum van de 21ste eeuw". Het is de bedoeling dat het nieuwe antikonceptiemiddel, in ons land op de markt onder de merknaam Mirena, de voordelen kombineert van de pil en het spiraaltje.

      De Standaard,

      Het spiraaltje is een betrouwbaar anticonceptivum en lijkt vooral geschikt indien voor langere tijd anticonceptie gewenst is.

      http://www.e-condooms.nl/

      Een belangrijke oorzaak voor de stijging van het aantal zwangere minderjarigen is natuurlijk geen of verkeerd gebruik van anticonceptiva. Wat de overheid ook mag beweren, voorbehoedsmiddelen blijken voor tieners nog steeds niet zo toegankelijk te zijn. Alle campagnes ten spijt blijft er een drempelvrees bestaan om een doosje pillen of condooms aan te schaffen.

      http://www.knack.be,

      Door het overlijden van paus Johannes XXIII na de eerste zitting van het Concilie kreeg de curie evenwel opnieuw greep op de Vaticaanse omwenteling die zich voltrok. Thema's als het priesterhuwelijk, echtscheiding, anticonceptiva, abortus en euthanasie konden niet langer worden besproken. De pauselijke onfeilbaarheid hield stand.

      Pleidooi voor individualisme, Dirk Verhofstadt,