anticorruptieteam


anticorruptieteam 1.0

team dat zich bezighoudt met het bestrijden van corruptie; team dat corruptie bestrijdt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een anticorruptieteam…

is een team

  • [Toepassingsgebied of bereik] is een team dat zich bezighoudt met het bestrijden van corruptie; is een team dat corruptie bestrijdt

    Hoofdsemagram: team


    Algemene voorbeelden


    De Zambiaanse regering heeft woensdag besloten het contract van de leider van het nationale anticorruptieteam niet te verlengen. Max Nkole wilde in beroep gaan tegen de vrijspraak van oud-president Frederick Chiluba, die verdacht werd van fraude.

    http://www.telegraaf.nl/buitenland/article20495169.ece,

    Russische chef anticorruptieteam verdacht van omkoping. Een Russische politiecommandant die de strijd tegen corruptie leidde, is in Moskou op verdenking van omkoping aangehouden.

    http://www.nu.nl/algemeen/193086/russische-chef-anticorruptieteam-verdacht-van-omkoping.html,

    De Nederlandse politiecommissaris M. de Jong gaat het anticorruptieteam van de Wereldbank leiden. De Jong wordt directeur van de nieuwe afdeling die fraude met Wereldbankgelden moet bestrijden. De 53-jarige De Jong krijgt als taak het opzetten van een afdeling die fraude met geld van de Wereldbank moet gaan bestrijden.

    Reformatorisch Dagblad,

    Het Milanese anti-corruptieteam 'Schone Handen' heeft gisteren ook de Republikeinse Partij (PRI), die lange tijd de schijn ophield een 'eerlijke' groepering te zijn, de nekslag toegediend.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010622937:mpeg21:a0307,