antikartelwetgeving


antikartelwetgeving 1.0

wetgeving met betrekking tot het tegengaan, vervolgen en bestraffen van kartelvorming; wetgeving die kartelvorming tegengaat

Semagram (extra betekenisinformatie)


Antikartelwetgeving…

is wetgeving

  • [Toepassingsgebied of bereik] is wetgeving met betrekking tot het tegengaan, vervolgen en bestraffen van kartelvorming; is wetgeving die kartelvorming tegengaat

    Algemene voorbeelden


    Antikartelwetgeving dient om een robuuste concurrentie zonder onderlinge afspraken te garanderen. Als mogelijke sancties bij overtreding van de antikartelwetgeving kunnen schadevergoedingen en boetes aan Regal worden opgelegd. Bovendien kunnen de verantwoordelijke medewerkers en vertegenwoordigers worden veroordeeld tot hoge boetes en gevangenisstraffen.

    http://www.regalbeloit.com/pdfs/codeofconduct_dutch.pdf,

    Ik vind het gerucht dat Apple TomTom zou willen kopen wel interessant, maar of het klopt? Qua navigatiesoftware kan Apple beter Nokia kopen [...], maar dat mag natuurlijk niet van de antikartelwetgeving.

    http://www.onemorething.nl/2012/10/apple-op-jacht-naar-talent/,

    Fiat wilde de verkoop extra stimuleren door bij aankoop van een nieuw model een speciale tankpas mee te geven in samenwerking met IP. Een pas waarmee je 3 jaar lang voor 1 euro per liter zou kunnen tanken. Helaas ontstond er al snel verwarring, want de geldende voorwaarden werden niet overal duidelijk door Fiat vermeld. Hierdoor komt de antitrust-handhaver nu met een boete van 2 ton, geadresseerd aan Lingotto. Volgens hen is de antikartelwetgeving op drie punten overtreden, namelijk artikel 20, 21 en 22. Daarin staat in grote lijnen dat je niet mag misleiden en dat alle voorwaarden altijd duidelijk in beeld moeten worden gebracht.

    http://www.autoedizione.nl/fiat-ontvangt-boete-voor-campagne-tegen-hoge-benzineprijzen/,

    Woordfamilie


    Overige woordfamilieleden