antikaterpil


antikaterpil 1.0

pil die ingenomen kan worden na overmatig alcoholgebruik en die ervoor zorgt dat er geen katergevoel ontstaat

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een antikaterpil…

is een pil; is een middel

  • [Samenstelling] bevat meestal asparagine, glucose en vitamine C
  • [Werking of functionering] zou het bloed zuiveren en uitdroging tegengaan maar aan de werking van het middel wordt getwijfeld
  • [Legitimiteit] is een niet-geregistreerd middel

    Hoofdsemagram: pil


    Algemene voorbeelden


    De antikaterpil kwam eerder dit jaar in de Verenigde Staten op de markt en werd vooral in Hollywood een groot succes, zo meldde begin oktober een Russisch dagblad.

    ANP,

    De antikaterpil Ru-21 is vanaf nu ook in Nederland verkrijgbaar. Oorspronkelijk is deze pil ontwikkeld voor de Russische geheime dienst om niet op te vallen bij sociale gelegenheden tijdens gevaarlijke missies, waar toch een wakkere geest benodigd is [...]. Het zuivert de gifstoffen uit het bloed en daarmee ook de alcohol. De lever wordt ontlast en daardoor zijn de effecten van een kater nihil.

    http://www.psycholoog.net/?p=322

    Bij de tiende fles en het tiende "Skol" zegt uiteindelijk de Fin die zich niet meer kan bedwingen en zijn zwijgen verbreekt: "Hé, zijn we nu aan het praten of aan het zuipen?" Voor consumenten van dit kaliber is er een lichtpunt aan de met alcoholnevelen omfloerste horizon: de anti-katerpil!

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010541071:mpeg21:a0228,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • en nieuwe antikaterpil

    Er is nieuwe anti-katerpil die naar verluidt tot 70% van alcohol in je bloed binnen een uur afbreekt. De Zweedse firma Myrkl heeft "een pre-drinkpil die werkt" op de markt gebracht. De pil zou na 60 minuten tot 70% van de alcohol in je bloed afbreken.

    https://businessam.be/er-is-nieuwe-anti-katerpil-die-naar-verluidt-tot-70-van-alcohol-in-je-bloed-binnen-een-uur-afbreekt/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=midday_brief_la_commedia_e_finita_waarom_worden_de_rijken_rijker_4_redenen_voor_devaluatie_euro&utm_term=2022-07-07,