antikopieersoftware


antikopieersoftware 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

software die het illegaal kopiëren van films, muziek en games tegengaat; software om het maken van illegale kopieën te voorkomen; antipiraterijsoftware

Semagram (extra betekenisinformatie)


Antikopieersoftware…

is software

  • [Functie] dient om het kopiëren van films, muziek en games tegen te gaan; dient om het maken van illegale kopieën te voorkomen

    Algemene voorbeelden


    Universal Music start met antikopieersoftware op cd's. De platenmaatschappij Universal Music Group, een van de grootste muziekuitgevers ter wereld, wil het digitaal kopiëren van haar cd's voortaan onmogelijk maken. Bedoeling is te beletten dat de schijfjes worden omgezet in via het Internet verspreidbare computerbestanden of "gebrand" worden op lege cd's.

    http://www.standaard.be/cnt/dst27092001_045,

    Het lijkt een trend te worden: platenmaatschappijen die hun cd's voorzien van antikopieersoftware. Als je echter nietsvermoedend het beveiligde zilveren schijfje in de cd-rom-speler stopt, kan het zomaar gebeuren dat je pc op tilt slaat.

    http://www.zdnet.be/copyright/18541/rechtszaak-tegen-gebruik-antikopieersoftware/,

    Bezitters van eboek-lezers kunnen in de problemen komen als ze elektronische boeken van verschillende formaten willen lezen. Of als ze van merk ebookreader veranderen of de software upgraden. Dat komt omdat de gekochte ebooks beveiligd zijn met DRM (antikopieersoftware).

    http://weblogs.nrc.nl/klaver/category/recht/,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2001
    Bijzonderheden Het woord is na 2009 nauwelijks nog aangetroffen en lijkt sindsdien vervangen te zijn door het woord antipiraterijsoftware.