arachnologisch


arachnologisch 1.0

betrekking hebbend op de arachnologie; verband houdend met de arachnologie; behorend tot de arachnologie; gespecialiseerd in de arachnologie; in bijwoordelijk gebruik: uit het oogpunt van de arachnologie; op arachnologische wijze

Algemene voorbeelden


Men heeft recent ook moleculair waterstofgas ontdekt in het stoffige kosmische omhulsel van deze hete ster. NGC 6302 bevindt zich zo'n 4000 lichtjaar van ons vandaan in het arachnologisch correcte sterrenbeeld Scorpius (Schorpioen).

http://users.telenet.be/lode.stevens/BRT/opnamen5.htm,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • arachnologisch onderzoek
  • arachnologisch tijdschrift
  • arachnologisch werk
  • arachnologische vereniging

Drie van hen hebben reeds meer dan 20 jaar ervaring met arachnologisch onderzoek en hebben talrijke wetenschappelijke artikels op hun naam staan.

http://www.arachnology.be/antwerpen/pages/wie.html

Eén van de Antwerpse onderzoekers [...] heeft zich vastgebeten in de studie van de verspreiding en de habitat van deze soort en werkt aan een wetenschappelijk artikel hierover voor een gereputeerd internationaal arachnologisch tijdschrift.

http://www.vildaphoto.net/photo/9453,

Als het gaat over spinnen, komt bij de meeste mensen het beeld van een kruisspin direct op het netvlies. Deze welbekende spin is uitgeroepen tot spin van het jaar 2010 door de Europese Arachnologische Vereniging.

http://www.naturalis.nl/nl/over-ons/pers/persberichten/20100216_persbericht/,

Tijdens de algemene vergadering in het begin van het jaar wordt vaak een buitenlandse specialist uitgenodigd om over zijn arachnologisch werk te spreken.

http://www.arabel.ugent.be/docs/folder.pdf,

met werkwoord


  • arachnologisch onderzoeken

Genoemde terreinen zijn niet toegankelijk voor het publiek, maar het Spider Search Team kreeg via verschillende instanties toelating om ze arachnologisch te onderzoeken.

http://www.arachnology.be/antwerpen/pages/nieuws.html,