asieladvocaat


asieladvocaat 1.0

(recht en misdaad)

advocaat die gespecialiseerd is in asielzaken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een asieladvocaat…

is een advocaat; is een persoon

  • [Functie] is gespecialiseerd in asielzaken

    Algemene voorbeelden


    Het CDA wil asieladvocaten de mogelijkheid ontnemen om een discretionair besluit van de minister van Immigratie en Asiel in te zien door een beroep te doen op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

    http://www.nujij.nl/politiek/koppejan-pleit-voor-minder-rechten-asieladvocaat.14337418.lynkx#axzz1lFoQdX40,

    VluchtelingenWerk Nederland ondersteunt advocaten van asielzoekers met advies en (landen)informatie. Die ondersteuning is zeer welkom. Een asieladvocaat werkt vaak onder grote tijdsdruk. Er zijn deadlines en reactietermijnen die niet overschreden mogen worden.

    http://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/Page-22.php,

    Voor iemand die meedoet aan een stakingsactie had Cor-Jan Schoorl maandag desondanks een drukke dag. De asieladvocaat uit Alkmaar was eergisteren met twee collega's op het aanmeldcentrum Schiphol. Niet om leuzen te schreeuwen, maar om binnenkomende asielzoekers uit te leggen dat het maandag geen dag was als alle andere. "Daarnaast heb ik gewoon de asielzoekers juridisch bijgestaan die een dag eerder waren aangekomen op Schiphol", zegt Schoorl. "Voor hen gold deze staking niet. Aan hen had ik nog heel wat werk."

    http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2744733/1999/05/19/Asieladvocaten-staken-in-belang-van-asielzoekers.dhtml,

    Vaste verbindingen


    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding