astrologisch


astrologisch 1.0

de astrologie betreffend; betrekking hebbend op de astrologie; verband houdend met de astrologie; behorend tot de astrologie; gespecialiseerd in de astrologie; in bijwoordelijk gebruik: uit het oogpunt van de astrologie; op astrologische wijze

Algemene voorbeelden


Klassiek astroloog John Frawley gaf op 21 september bij het Bosch' Astrologisch Genootschap een workshop over de analyse van deze basiseigenschappen, het temperament.

http://www.google.nl/search?q=cache:mf87Ds3Eu7wJ:www.bag-astrologie.nl/artikelen/versl_02_Frawley.doc++choleriek+site:.nl=nl=lang_nl

Ik wil op diverse manieren het belang van de Maan aangeven en laten zien hoe in verschillende astrologische benaderingen met de Maan gewerkt wordt.

http://www.dirah.demon.nl/algemeenast.htm

De aardas staat schuin (in een hoek van 23,5°) op de equinoxen, maar bovendien draaien de polen, in een periode van bijna 26.000 jaar, in een langzaam tollende beweging om hun as. Dit verschijnsel heet precessie. Onze verre voorouders kenden dat al en hielden er rekening mee in hun astrologische en astronomische berekeningen.

http://users.telenet.be/wouter.wylin/atlantisring/oorzaak.htm

De volgorde is astrologisch en in de juiste volgorde: Leo (leeuw), Virgo (maagd), Libra (weegschaal) en Scorpio (waarvoor de adelaar een erg bekend symbool is).

http://www.keltisch-cafe.nl/viewtopic.php?f=26&t=75,

Bij Nieuwe Maan bezetten Zon en Maan hetzelfde deel van de hemel; ze staan astrologisch in hetzelfde dierenriemteken.

http://www.icaquarius.nl/maancyclus.htm,

Tommie was astrologisch gezien een Vis.

Annie Berber en het verdriet van een tedere crimineel, Yvonne Keuls,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • astrologisch symbool
  • astrologisch teken

Het christelijk tijdperk zou hebben afgedaan: de Tijd van Vissen, het astrologisch symbool van Christus, gaat over in de Tijd van de Waterman.

http://www.katholieknederland.nl/abc/ontkerstening.html

Tweeduizend jaar lang stond de aarde onder invloed van het astrologisch teken: vissen.

http://www.stervensbegeleiding.nl/boek/index.html,