atoomtijdperk


atoomtijdperk 1.0

tijdperk dat begint met de ontwikkeling van de kernfysica en vervolgens wordt gekenmerkt door de grootschalige toepassing en de invloed daarvan op mens en maatschappij; tijdperk van de atoomtechnologie

Semagram


Het atoomtijdperk…

is een tijdperk; is een periode; is een tijd

 • [Tijd] begon met het einde van de Tweede Wereldoorlog
 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] wordt gekenmerkt door het grootschalig gebruik van de atoomtechnologie en de invloed daarvan op mens en maatschappij

  Algemene voorbeelden


  Einstein: veroorzaakt een omwenteling in de natuurkunde, geeft de filosofie nieuwe inspiratiebronnen en opstap naar het atoomtijdperk. Volgens Einstein bestond elektromagnetische straling, zoals bijvoorbeeld licht, zelf ook uit energiepakketjes.

  http://www.ou.nl/open/filosoof/tekst.htm

  Sinds het atoomtijdperk, waarin de mogelijkheid werd geschapen dat door één druk op de knop al het aardse leven kon worden vernietigd, zijn er twee generaties in dit spookbeeld opgegroeid.

  http://www.scientology.nl/

  Kenmerkend voor de aanvang van het atoomtijdperk was de hoogmoedige waan dat we alles weten en de natuur er is om ons te dienen; door de aarde te beheersen meenden we de toekomst op geniale wijze naar onze hand te kunnen zetten.

  NRC,