attentiepaal


attentiepaal 1.0

paal die geplaatst wordt om ergens attentie voor te vragen, bijvoorbeeld voor het feit dat iemand te hard rijdt of dat er een school in de buurt is en er dus rekening gehouden moet worden met plotseling overstekende kinderen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een attentiepaal…

is een paal

      Algemene voorbeelden


      In de buurt van scholen in de gemeente Katwijk worden binnenkort attentiepalen geplaatst om de verkeersveiligheid voor schoolgaande kinderen te verhogen. De palen zijn opvallend van kleur en vorm en zijn 2,5 meter hoog.

      http://www.straatbeeld.nl/artikelen/nieuws/katwijk-plaatst-attentiepalen.html,

      Attentiepalen duiden op schoolomgevingen en de mogelijke aanwezigheid van kinderen, met als doel dat het wegverkeer bewuster en rustiger gaat rijden. De gemeente heeft in overleg met de basisscholen locaties aangewezen waar de attentiepalen het beste kunnen worden geplaatst.

      http://www.straatbeeld.nl/artikelen/nieuws/katwijk-plaatst-attentiepalen.html,

      29 van de 32 basisscholen op Goeree Overflakkee zijn voorzien van kleurrijk Julie© meubilair. Wegens verbouwingen volgen de laatste drie scholen op een later tijdstip. Bij het zien van de opvallende attentiepaal weten de weggebruikers dat zij zich in een schoolomgeving bevinden.

      http://hrgroep.nl/nl/page/nieuws/nieuwsberichten-archief/29x-julie-op-goeree-overflakkee?hi=true,

      Te hard rijden is een groot probleem. De oplossingen zijn attentiepalen die de snelheid aangeven (te hard rijden gebeurt lang niet altijd opzettelijk en bewust), minirotondes, wegverhogingen en snelheidscontroles.

      http://www.cda.nl/Noordoostpolder/Service___contact/Bibliotheek/Verkiezingsprogramma.aspx