Een autogoal…

is een doelpunt

• [Intentionaliteit] wordt doorgaans per ongeluk gemaakt

Algemene voorbeelden

In de eerste helft bleef Suriname de wedstrijd domineren. Xaviera Somowidjojo verzilverde ook in deze wedstrijd een penalty. Het derde doelpunt werd een autogoal. Uit een goed genomen corner door Saffira Hoogdorp van Suriname, kon de doelverdedigster van Grenada de bal niet goed onder controle houden. Via haar handen verdween de bal in het doel.

Grote consternatie ontstond er in het Toerano-kamp toen een autogoal van de speler Guno Darius Pokigron aan een 2-1 voorsprong hielp. Echter, gelukkig voor Toerano, was hun goaltjesdief Quincy Wielzen zeer alert en bepaalde deze speler nog voor het eindsignaal de eindscore op 2-2.

In de laatste wedstrijd van dag 4 heeft Argentinië het knap lastig gehad tegen de voetbaldwerg Bosnië-Herzegovina. Na een 1-0 ruststand werd het na 90 moeizame minuten 2-1. Hoewel Argentinië heel vroeg op voorsprong kwam door een autogoal van Sead Kolašinac, was daarna alles wat de klok sloeg Bosnië-Herzegovina.

De ploeg van Tamansarie A heeft broertje Tamansarie B een pak slaag gegeven in de Eersteklasse van de Meerzorg Sportbond (MSB). Tamansarie A won met 13-0 door goals van Jonathan Iroredjo (6x), Ike Adams, Lorenzo Zoutkamp, Kevin Cairo, Derrick Garden en 2 autogoals van de tegenstander.