autozetel


autozetel 1.0

afbeelding

Bron: Pava
(CC BY-SA 3.0)

((vooral) in België)

stoel die speciaal ontworpen is voor bestuurders en passagiers van een auto en die vanuit de fabriek in een auto wordt aangebracht; autostoel

Semagram


Een autozetel…

is een stoel

   Algemene voorbeelden


   In afwachting van whiplash-veilige auto's kan u zelf de kans op whiplash beperken door de afstand tussen hoofd en hoofdsteun zo klein mogelijk te maken. Dat houdt in dat u de rugleuning van de autozetel goed verticaal moet zetten en dat de bovenkant van uw hoofdsteun ongeveer gelijk moet lopen met de bovenkant van uw hoofd.

   http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art_id=288

   Enkel bij oude voertuigen kan de voor- of achterruit uit de sponning worden gedrukt (die werden vroeger niet vastgekleefd!). De redder zet zich hiervoor schrap in de autozetel en duwt met de beide voeten in een hoek van de voorruit of achterruit.

   http://www.redderaanzee.wobra.be/

   autozetel 2.0

   afbeelding

   Bron: Cschirp
   (CC BY-SA 3.0)

   ((vooral) in België)

   stoel die speciaal ontworpen is voor veilig vervoer van kleine kinderen in een auto en die door de gebruiker zelf in de auto bevestigd kan worden; autostoeltje
   De verkleinvorm autozeteltje is frequenter in deze betekenis.

   Semagram


   Een autozetel…

   is een stoel

     Algemene voorbeelden


     De wereld van autozetels voor kinderen kan overweldigend schijnen voor ouders wanneer er zo vele beschikbare merken zijn, modellen en opties.

     http://nl.news-feed.pick-a-card.com.au/article/15c34c6c-8687-4fdc-9e05-82157d401aa8.html,