baggervloot


baggervloot 1.0

verzameling van baggervaartuigen die eigendom zijn of ter beschikkeng staan van een bedrijf, organisatie of land of die ingezet worden bij een bepaald werk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een baggervloot…

is een groep boten; is een verzameling vaartuigen; is een vervoermiddel

  • [Samenstelling] bestaat uit baggervaartuigen, hetzij van dezelfde eigenaar, hetzij bestemd voor hetzelfde werk of ter beschikking van hetzelfde land of dezelfde organisatie

    Algemene voorbeelden


    Tegelijkertijd worden heel voorzichtig op sommige plaatsen de altijd gesloten markten geopend voor buitenlandse concurrenten: Rusland, China, India, Venezuela en Mexico ruiken aan de vrije markt of staan op het punt om de nationale baggervloten te privatiseren met enkele orders als bruidsschat.

    NRC,

    Lange tijd werden op de aanpalende werf alleen de vijftig boten van zijn baggervloot onderhouden.

    De Standaard,

    Het wordt de grootste sleephopperzuiger binnen de baggervloot van Ballast Nedam met een een capaciteit van ongeveer 17.000 kubieke meter.

    NRC,

    De vrede werd pas in 1991 getekend met een akkoord, waarbij HBG de baggervloot van Volker Stevin kocht en beloofde zijn belang terug te brengen tot 10 procent.

    NRC,

    Belgische en Nederlands baggermaatschappijen hebben voor het Airport Core project [...], de grootste baggervloot die ooit waar ook ter wereld actief is geweest in Hong Kong verzameld.

    http://awww.ugent.be/ocb/folder/baggerwe.html