ballenmeisje


ballenmeisje 1.0

meisje dat bij balsporten, vooral bij tennis en bij voetbal, de uit het spel geraakte bal of ballen zo snel mogelijk opraapt en opruimt of weer terug in het spel brengt; meisje dat ballen opruimt; meisje dat ballen opraapt

Semagram


Een ballenmeisje…

is een meisje; is een persoon

 • [Functie] raapt bij balsporten, vooral bij tennis en bij voetbal, de uit het spel geraakte bal of ballen op en ruimt die op of brengt die weer terug in het spel

  Hoofdsemagram: meisje


  Algemene voorbeelden


  Ballenmeisje zijn op de Australian Open is geen gemakkelijke job. Je moet niet alleen de tennisballen zo snel mogelijk weghalen van het tennisveld, ook ongedierte verwijderen behoort tot het takenpakket!

  http://www.candidcamera.be/blog/ballenmeisje-moet-insect-verwijderen-op-australian-open/#.TxrHq5_ouXU.google,

  Bij het tweede doelpunt in de return van de bekerfinale ontstond een curieuze situatie. Op het moment dat Siem de Jong de 0-2 maakte in de bekerfinale tegen Feyenoord liep er een ballenmeisje in het Rotterdamse strafschopgebied.

  http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/6674485/__VIDEO__Ballen-meisje_in_het_veld__.html,

  De extreem hoge temperaturen in Australië eisten weer hun tol. Magdalena Maleeva, de favoriete uit Bulgarije, hield het in de halve finales van Brisbane tegen Labat voor gezien. De avond tevoren was zij onwel geworden na een partij die zich bij een hitte van 50 graden celsius op het centrecourt afspeelde. Ze werd daarvoor in het ziekenhuis behandeld. Zes ballenmeisjes vielen flauw.

  Meppeler Courant,

  Het racket vloog in de richting van een 16-jarig ballenmeisje, maar die kon tijdig opzijspringen.

  http://www.sport.be/nl/tennis/2003/article.html?Article_ID=5198