bedevaarder


bedevaarder 1.0

((vooral) in België)

iemand die op bedevaart gaat; pelgrim

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bedevaarder…

is een persoon

      Hoofdsemagram: pelgrim


      Algemene voorbeelden


      Maar voor de homeopathie ziet de toekomst er heel wat somberder uit. Niet dat dat voor de praktijk veel verschil zal maken. Een gebrek aan wetenschappelijke bewijzen heeft nog geen bedevaarder belet zich naar Lourdes te begeven. Wat nochtans geen goed idee is. Zelfs als Lourdes - zoals de katholieke kerk beweert - de voorbije honderd jaar een vijftigtal mirakels telt, leert een eenvoudige berekening dat de kans om daar te genezen veel kleiner is dan de kans om op weg naar dit oord in een verkeersongeval om te komen.

      http://www.skepp.be/thema/homeopathie_geloof_of_wetenschap.html

      Het kerkelijk leven in Kalfort wordt mee bepaald door de jaarlijkse bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw. De jaren rond de eeuwwisseling vormen een hoogtepunt [...]. Verscheidene godvruchtige congregaties en broederschappen worden opgericht. Een nieuwe kerk wordt gebouwd. En de bedevaarders stromen toe.

      http://www.kalfort.be/

      Sinds de zestiende eeuw al staat Scherpenheuvel bekend als Mariaoord. Van heinde en ver zakken jaar in jaar uit bedevaarders af naar het heiligdom. Wie de echte sfeer wil proeven gaat te voet naar Scherpenheuvel op bedevaart. We stellen je voor die wandeltocht te starten in de zustergemeente Zichem.

      De Standaard,

      De laatste jaren zijn het geen honderdduizenden, maar meer dan 2 miljoen bedevaarders die uit alle hoeken van de wereld samenkomen. De bedevaarders trachten in Mekka aan te komen vóór de grote feesten die er jaarlijks gedurende een hele week gevierd worden. Deze feesten vangen aan op de zevende dag van de 12de maand. De rituelen die bij de bedevaart worden gebruikt, zijn talrijk en streng bepaald.

      http://www.antiracisme.be/respect/teksten/resp-txt-islam_1.htm#10