bedevaartganger


bedevaartganger 1.0

iemand die op bedevaart gaat; pelgrim

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bedevaartganger…

is een persoon

      Hoofdsemagram: pelgrim


      Algemene voorbeelden


      De islamitische bedevaartgangers uit Indonesië, die met duizenden op een dek in het ruim lagen en van wie er op zee tientallen stierven en dan in de oceaan werden gekiept, nog vóór ze Mekka hadden bereikt om bij de Kaaba in een grote stroom pelgrims op te gaan en aan hun religieuze plicht te voldoen.

      Hier ben ik, Donald Niedekker,

      De Kerk is de materiële woning van God en van zijn volk, waar eensgezindheid en vrede heerst (Ps. 67,6 Introïtus). Deze betekenis treffen we ook aan in het Graduale, ontleend aan Psalm 121 (Ps 121,1,7), een Psalm die oorspronkelijk bedevaartgangers zongen bij hun aankomst in Jeruzalem, waar zich de tempel bevond.

      http://www.latijnseliturgie.nl/

      Voorbeelden van wonderbaarlijke genezingen kan de arts zich niet herinneren. Toch wil hij het soms verbazende herstel van een enkele pelgrim niet negeren, maar "in mijn praktijk gebeuren meer wonderen dan hier. De Nederlandse bedevaartgangers bezoeken Lourdes niet meer met de hoop op een mirakel. Zij worden 'beter' van de religieuze sfeer in Lourdes. De Zuid-Europese pelgrims, vooral de reuma- en eczeempatiënten, geloven nog wel in de helende gaven van Bernadette."

      Algemeen Dagblad,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding