bedrijfsgebonden


bedrijfsgebonden 1.0

gebonden aan een bedrijf, bedrijven of het bedrijfsleven; samenhangend, verbonden met een bedrijf, bedrijven of het bedrijfsleven; gerelateerd aan een bedrijf, bedrijven of het bedrijfsleven

Algemene voorbeelden


Paratuberculose is wereldwijd verspreid, maar komt meer voor in streken met een gematigd klimaat. Het ziektebeeld is bedrijfsgebonden, de kiem daarentegen is sterk verspreid. Paratuberculose gedijt vooral op intensief uitgebate bedrijven (veel dieren dicht bijeen) waar er veel moeder-kalf-contact is en waar de moeders voldoende oud kunnen worden (weinig keizersneden).

http://www.dierengezondheidszorg.be/,

Van onderneming veranderen behoort niet tot de realiteit van de werknemers. Ze oriënteren zich dus zeer sterk op de onderneming waar ze nu werken. Ook al geeft opgedane ervaring hen een 'sterkte'-gevoel, het is een bedrijfsgebonden sterkte-gevoel.

http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/werk/vio97p3.htm,

Mestverwerkende bedrijven - met uitzondering van de bedrijfsgebonden mestverwerking op het bedrijf zelf - moet in principe op lokale of regionale bedrijventerreinen worden gelokaliseerd, optimaal gebruik makend van ontsluitingsmogelijkheden.

http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/ruimtelijk/,

Voor het bedrijfsgebonden vrachtvervoer en de privé-zakenvluchten is het belangrijk dat Zaventem competitief blijft, niet zozeer omwille van de activiteiten op de luchthaven zelf, maar wel voor de bedrijven in de regio en voor de internationale hoofdkwartierfunctie van Brussel.

http://www.cvp.be/Standpunt/standpunt/1999-03/ de_luchthaven_van_zaventem_.htm,

ARBO2000 is het modern uitgevoerde softwarepakket voor zowel de bedrijfsgebonden als de meervoudige Arbodiensten, waarbij het pakket tevens de holdingstructuur ondersteunt.

http://www.prevalent.nl/

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • bedrijfsgebonden activiteiten

De voortdurende druk om op je tenen te moeten staan als daarvan afgeleide problemen, zoals overmatig drank- en drugsgebruik, een hoog echtscheidings-percentage en frequente emotionele problemen bij de kinderen van de betrokkenen. Daar hangen tenslotte twee kenmerken mee samen die beschouwd kunnen worden als een vorm van compensatie voor de technostress. Enerzijds de bewuste ontwikkeling van ondersteunende bedrijfsculturen, gekenmerkt door informele omgangsvormen, collegiale steun flexibele werktijden en allerlei bedrijfsgebonden recreatieve activiteiten. Anderzijds een gedragspatroon dat Castells treffend aanduidt als 'compenserende consumptie'.

http://www.human.nl/hkc/hkc_frame.htm,

  • bedrijfsgebonden afweerstoffen

Of een lam wel of niet ziek wordt, is sterk afhankelijk van de weerstand van het dier. Het snel toedienen van goede biest, met daarin veel bedrijfsgebonden afweerstoffen, biedt het lam deze weerstand om de eerste levensweken goed door te komen.

http://www.gd-dieren.nl/pages/herkauwe/klherk/opfokken.htm

Een aantal uren na de geboorte kan een geitenlam afweerstoffen uit de biest minder effectief opnemen dan direct na de geboorte. Hierbij gelden de drie V's: VLUG: direct na de geboorte, niet wachten tot het u uitkomt; VEEL: zeker bij de eerste biest-verstrekking: zo veel als een lam op kan; VAAK: gedurende twee dagen 100-200 ml per kg lichaamsgewicht per etmaal, verdeeld over vier tot vijf voedingen per dag. Geitenbiest met daarin bedrijfsgebonden afweerstoffen lijkt het beste.

http://www.gd-dieren.nl/pages/herkauwe/klherk/opfokken.htm

  • bedrijfsgebonden cao's

Vakgroep Grond- en Grindbaggerbedrijf. Hiertoe behoren leden die vallen onder de cao voor het Baggerbedrijf, de cao voor het Grindbaggerbedrijf en enkele bedrijfsgebonden cao's.

http://www.bouwenhoutbondfnv.nl/

Vakgroep Afbouw- en Afwerksector. Hiertoe behoren leden die vallen onder de cao voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf, de cao voor het Stukadoors-, Afbouw- en Terrazzobedrijf, de cao voor het Natuursteenbedrijf en enkele bedrijfsgebonden cao's.

http://www.bouwenhoutbondfnv.nl/

Vakgroep Meubel, Hout en Industrie. Hiertoe behoren leden die vallen onder de cao voor de Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven, de cao voor de Houthandel, de cao voor de Houtverwerkende industrie, de cao voor de Timmerfabrieken, de cao voor de Jachtbouw, de cao voor de Orgelbouw, de cao voor de tentoonstellingsbouw en enkele bedrijfsgebonden cao's.

http://www.bouwenhoutbondfnv.nl/

De bond kent de volgende vijf landelijke vakgroepen: Vakgroep Bouw. Hiertoe behoren de leden die vallen onder de cao voor het Bouwbedrijf (inclusief de grond-, weg- en waterbouw en kraanbestuurders), de cao voor het Uitvoerend, Technisch en Administratief personeel (UTA), de cao voor Bitumineuze en Kunststoffen Dakbedekkingsbedrijven, de cao voor Mortelondernemingen en enkele bedrijfsgebonden cao's.

http://www.bouwenhoutbondfnv.nl/

  • bedrijfsgebonden kinderopvang
  • bedrijfsgebonden opvang

Het ACW kant zicht tegen bedrijfsgebonden opvang of individuele bedrijfsinitiatieven. Kinderopvang vindt ook best plaats in de eigen leef- en woonomgeving van het kind.

http://www.acw.be/doe%20de%20buuurt%20bewegen/gemeentedossiers/dossier06_kinderopvang.html

  • het bedrijfsgebonden vermogen

Nederland heeft bij het treffen van nieuwe maatregelen niet steeds gelijke tred gehouden met regelingen zoals die bij bedrijfsoverdrachten in andere lidstaten van de Europese Unie worden toegepast. Het is dan ook hoog tijd voor een volledige vrijstelling van het bedrijfsgebonden vermogen van successie- en schenkingsrechten.

http://www.vno-ncw.nl/web/servlet/nl.gx.vno.client.http.StreamDbContent?code=1054

Met een 100% vrijstelling van het bedrijfsgebonden vermogen van successie- en schenkingsrechten is de continuïteit in de bedrijfsvoering en het ondernemerschap in familiebedrijven gediend en worden Nederlandse familieondernemingen niet op een achterstand geplaatst ten opzichte van concurrerende landen.

http://www.vno-ncw.nl/web/servlet/nl.gx.vno.client.http.StreamDbContent?code=1054

  • bedrijfsgebonden woningen

Bij de aanvraag voor de bouw van 8.400 woningen honoreerden Gedeputeerde Staten vooral plannen die al in een vergevorderd stadium van voorbereiding verkeerden, vervangende nieuwbouw, plannen die open gaten in steden vullen en plannen voor bedrijfsgebonden woningen.

NRC,

  • bedrijfsgebonden ziekten
  • bedrijfsgebonden dierziekten

Aanvankelijk werd het onderzoek gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV). Maar LNV heeft haar beleid in dezen veranderd, en financiert geen onderzoek meer naar bedrijfsgebonden dierziekten.

http://www.id.dlo.nl/ID-Lelystad/index_nl.htm

Voor bedrijfsgebonden ziekten, zoals vruchtbaarheidsproblemen, mastitis en kreupelheden, vormen de te nemen maatregelen onderdeel van een afweging van economische en welzijnsaspecten.

http://www.agro.nl/nrlo/verkenningen/nr010201.shtml,

De divisie bestaat uit vier clusters: Aangifteplichtige ziekten en pathologie, Bedrijfsgebonden ziekten, Ketenkwaliteit en zoönosen en Kwantitatieve Veterinaire Epidemiologie.

http://www.id.dlo.nl/ID-Lelystad/index_nl.htm

met bijwoord


  • niet bedrijfsgebonden
  • te bedrijfsgebonden
  • zeer bedrijfsgebonden

Drie kleppers - Solvay, UCB en Petrofina - kwamen al naar buiten met resultaten. Die waren niet ontgoochelend, maar te bedrijfsgebonden om een duidelijke richting te geven aan de markt.

De Standaard,

De diverse milieuverplichtingen zijn zeer bedrijfsgebonden en worden daarom voor uw bedrijf beter samengebracht in een overzichtelijke milieukalender.

http://www.sbb.be/publicatie/kijkuit/content.cgi?antwoord=57,

Loopbaanperspectieven worden daarenboven zeer 'bedrijfsgebonden' gezien en niet sectorgebonden.

http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/werk/vio97p3.htm,

Op en rond het forteiland aan het Pampus. Pampus is in het verslagjaar bezocht door 30.301 bezoekers. Vergeleken met het seizoen 1999 is dit een daling van 3.366 bezoekers die hoofdzakelijk te wijten is aan het EK-voetbal in juni en Sail Amsterdam in augustus. Positief is te vermelden dat het individuele bezoek (niet bedrijfsgebonden) belangrijk gestegen is.

http://www.crewstart.com/PampusPost/jaarverslag2000/jaarverslag2000.html,

met ander, nevengeschikt adjectief


  • landelijk of bedrijfsgebonden

Bij een EVC-procedure kan het gaan om landelijke of bedrijfsgebonden erkenning. Afhankelijk daarvan wordt een landelijke of juist een interne beoordelingsstandaard gehanteerd.

http://www.kenniscentrumevc.nl/

Woordfamilie


Als deel van een afleiding