begerenswaard


begerenswaard 1.0

(formeel; verouderend; (vooral) geschreven taal)

waard om begeerd te worden; te begeren; begerenswaardig; begeerlijk
Veel minder gebruikelijk dan het synoniem begerenswaardig.
Zie ook : begerenswaardig

Algemene voorbeelden


In de astrologie staat Venus voor alles, wat wij mooi en begerenswaard vinden. Haar plaatsing in de horoscoop geeft informatie over onze behoefte aan harmonie, ons liefdesleven en onze aanleg voor toewijding.

http://www.annekeguis.nl/?Astrologie:De_10_planeten,

Hoe maak ik me weerbaar tegen enge ziektes? Of tegen de aanspraken van andere mensen die net zo zijn als ik, maar die mij toch naar het leven staan omdat ze me willen ontnemen dat wat voor ieder mens begerenswaard is, macht en bezit.

http://www.npbbussum.nl/preek%20240906.html,

Het is natuurlijk wel goed dat u 'op vrijersvoeten' gaat, maar het levert meer op als de mogelijke partner ook vrij is. Het beste kunt u wat gaan ondernemen waardoor u meer vrouwen ontmoet. Boek een groepsreis, of een alleengaandenreis. Als man bent u vast schaars goed en daarom alleen al begerenswaard!

http://www.carienkarsten.nl/vragen/verwarring.htm

Kortom het leek me op een gegeven moment beslist geen begerenswaarde situatie en werd ik meer en meer blij dat ik "slechts" op de "gewone" liefde was gestuit.

http://www.droomvrienden.nl/DVforum/viewtopic.php?p=22548,

De ene argumentatie kan naast de andere bestaan maar niet altijd bij dezelfde camera. Een paar zeer begerenswaarde objecten daargelaten hebben we bijna altijd zowel voordelen als nadelen. Er is heel goed te beargumenteren waarom mooie plaatjes van belang zijn voor een camera.

http://www.hartenziel.nl/deelnemers/enteryournamehere/dagboek/2010/januari/deel3_weging_der_argumenten,

Niet zo bang, vindt David Buss, liefde is immers de emotie die voorkomt dat je meteen opstapt als je iemand tegenkomt die nóg begerenswaarder is dan je huidige partner.

http://www.reader-readers.nl/showcat.php?cat=1

Volgens de reviews haalt de Bigma lang de 500mm niet, daar zit niet echt veel verschil in, en, omdat het hier om lengte gaat, bied de 50mm aan de korte kant niet veel meerwaarde. Overigens toch wel een begerenswaarde lens, als het een goed exemplaar is.

http://forum.belgiumdigital.com/f35/welke-lens-249118.html,

De oude jongen ziet er, opgebaard, Opnieuw uit of hij amper zestien is: Zijn lippen donker en begerenswaard, Zijn wangen zonder baardschaduw en fris.

NRC, Gerrit Komrij neem ik aan?,

Realiseer u dit en plotseling blijkt de keten verbroken, u ziet de tas op zichzelf niet als een begerenswaard object, maar u erkent dat daarachter b.v. de behoefte schuilt om bepaalde dingen te verbergen.

http://www.google.nl/search?q=cache:DBDVV3gRMnAJ:www.orde-der-verdraagzamen.nl/Brochures/083%2520-%2520Afschermen%2520van%2520invloeden%2520-%2520148%2520kB.pdf+fantasmagorie=nl=lang_nl