behandelingsmogelijkheid


behandelingsmogelijkheid 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

mogelijkheid om een patiënt of diens medische klachten, ziekte e.d. te behandelen; mogelijkheid tot medische behandeling; behandelmogelijkheid
Gebruikelijker dan het synoniem behandelmogelijkheid.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een behandelingsmogelijkheid…

is een mogelijkheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een patiënt of diens medische klachten, ziekte e.d.

    Algemene voorbeelden


    Soms is het verstandiger te kiezen voor een andere benadering, of voor een combinatie van acupunctuur met één van de vele andere behandelingsmogelijkheden die een dierenarts ten dienste staan.

    http://www.snva.nl/hoofdmenu.html

    Men vindt dat het je eigen schuld is dat je geen kind kan krijgen als je afziet van behandeling. Er zijn tegenwoordig zo veel behandelingsmogelijkheden!

    http://www.kindjeopkomst.nl/default.htm

    Op dit moment is echter de kans op een zwangerschap na cryo-terugplaatsing niet erg groot (ongeveer 10%). Een voordeel is dat het een behandelingsmogelijkheid is die relatief weinig belastend is voor de partners.

    http://www.freya.nl/

    De verpleeghuisarts van de dagbehandeling is verantwoordelijk voor de samenstelling van uw zorgplan. De coördinatie gebeurt door de verpleging. Na een medisch onderzoek bekijkt de arts samen met u welke behandelingsmogelijkheden er zijn.

    http://www.evean.nl/frameset.asp?fitemid=119

    In de praktijk blijkt dat mensen die geïnformeerd willen worden over hun aandoeningen, óók als er geen behandelingsmogelijkheid is, een einde willen maken aan existentiële onzekerheid en hoe dan ook hun levensloop en levenskansen zo goed mogelijk in eigen hand willen houden.

    http://www.nvbe.nl/archief/archiefhome.html,

    Als er na het overleg tussen de patiënt en de neurochirurg over de behandelingsmogelijkheden (met hun kansen op succes en hun eventuele risico's) tot opname wordt besloten, komt de patiënt na het polikliniekbezoek op een opnamelijst, waarvan de lengte ook weer wordt bepaald door het aantal patiënten maar vooral door het aantal operatiedagen per week dat de neurochirurg ter beschikking is gesteld.

    http://www.nvvn.org/

    Volgens de WGBO is de arts verplicht om de patiënt (en zijn naasten) te informeren over zijn ziekte, de diagnostiek, de behandelingsmogelijkheden met de risico's die eraan verbonden zijn, de nabehandeling en controles, en over de vooruitzichten.

    http://www.nvvn.org/

    Het laatste jaar worden patiënten met reumatoïde artritis (RA) vooral via enkele publicaties in de lekenpers min of meer verrast door zeer optimistische signalen in verband met behandelingsmogelijkheden.

    http://www.reumaliga.be/tijdschrift/2000-4.htm,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • tekortschieten
    • uitgeput zijn

    Kankerpatiënten die willen genezen maar dat niet doen, horen op zeker moment van hun arts dat de behandelingsmogelijkheden zijn uitgeput.

    NRC,

    Mijn slotconclusie is: "dat de diagnostiek zowel wat betreft de vaststelling van het 'beeld', de analyse van de determinanten, als wat betreft de inschatting van de theoretische samenhang daarvan en de behandelingsmogelijkheden te kort geschoten is."

    NRC,

    als object bij een werkwoord


    • behandelingsmogelijkheden onderzoeken

    Op basis van deze tegenstrijdige belangen ontstaat een soort deal tussen arts en hulpvrager: hoewel de laatste niet geïnteresseerd is in psychiatrische hulp, moet hij de wens van de arts om eerst alle behandelingsmogelijkheden te onderzoeken, serieus nemen.

    NRC,

    met adjectief ervoor


    • betere behandelingmogelijkheden
    • experimentele behandelingmogelijkheden
    • nieuwe behandelingmogelijkheden
    • reguliere behandelingmogelijkheden

    Betere behandelingsmogelijkheden zullen vermoedelijk vooral resulteren in langer overlevende kinderen met ernstige handicaps.

    NRC,

    Gelukkig is er een toenemende wetenschappelijke belangstelling voor deze vorm van haaruitval en ontstaan er betere behandelingsmogelijkheden: een daarvan is de haartransplantatie.

    http://www. haartransplantatie. com/home. htm

    De Britse onderzoekers erkennen dat er tegenwoordig bij de geboorte natuurlijk betere behandelingsmogelijkheden zijn dan 25 jaar geleden.

    NRC,

    Verder zijn er een aantal andere, doch over het algemeen zeer experimentele behandelingsmogelijkheden, die nagenoeg alleen in academische centra worden toegepast en hun waarde nog niet hebben bewezen.

    http://www.urolog.nl/patienten-ned/nier.asp

    Daarnaast biedt het internet nieuwe behandelingsmogelijkheden, bijvoorbeeld bij het behandelen van psychische problemen (per e-mail) of het monitoren van diabetespatiënten via websites.

    http://www.nvbe.nl/artikelen/artikelenhome.html,

    Heeft misteltherapie zin, als reguliere behandelingsmogelijkheden niet meer aanwezig zijn?

    http://www.internistenbergenbosch.nl/

    • (niet-)chirurgische behandelingsmogelijkheden
    • klinische behandelingsmogelijkheden
    • urologische behandelingsmogelijkheden

    De neurochirurg zal dan de patiënt oproepen voor een poliklinisch bezoek om vast te stellen of de aandoening inderdaad voor neurochirurgische behandeling in aanmerking komt, omdat de niet-chirurgische behandelingsmogelijkheden nog niet voldoende zijn uitgeprobeerd.

    http://www.nvvn.org/

    Wat is de prostaat eigenlijk en wat is de normale functie? Hoe ontstaan de verschillende aandoeningen [...]? Wat zijn de urologische behandelingsmogelijkheden? Wat kun je er zelf aan doen?

    http://home.wanadoo.nl/ericck/prostaat/

    In de restauratieve of operatieve tandheelkunde verzorgt de practicus een aantal tandletsels welke in de meeste gevallen geleid hebben tot een onherstelbaar weefselverlies ter hoogte van de gebitselementen. Het omvat de klinische behandelingsmogelijkheden voor het herstel van carieuze-, abrasieve-, erosieve-, abfractielestsels, traumatologische letsels en andere letsels van de gebitselementen.

    http://www.kuleuven.ac.be/onderwijs/aanbod2004/syllabi/E06B3AN.htm,

    • medische behandelingsmogelijkheden

    Verblijf in de tropen of derde wereldlanden vormt een risico voor de gezondheid: men kan in deze gebieden ziekten oplopen die in Nederland zijn uitgebannen of nooit voorkwamen; medische zorg- en behandelingsmogelijkheden zijn in deze landen meestal beperkt en slecht toegankelijk.

    http://www.havenziekenhuis.nl/

    met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


    • bestaande behandelingsmogelijkheden

    Ondanks de bestaande behandelingsmogelijkheden lopen heel wat chronische artritispatiënten onherstelbare gezondheidsschade en functionele beperkingen op.

    http://www.azstlucas.be/htdocs/nieuws/SL%20Focus/22/Artritiskliniek.htm

    Enerzijds is er een gebrek aan kennis over de doorverwijsmogelijkheden, anderzijds worden de bestaande behandelingsmogelijkheden als te beperkt ervaren.

    http://www.eetstoornis.be/pr_project1_Vlaamse_Gemeenschap.htm,

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • uitgebreide behandelingsmogelijkheden
    • verbeterde behandelingsmogelijkheden

    In de sulcus zal een tamponade aangebracht worden, zodat de nagel niet opnieuw kan ingroeien. Indien nodig wordt de teen ontlast. Bij ernstige en chronische ingroeiing zijn er uitgebreide behandelingsmogelijkheden.

    http://www.voetverzorging.be/html/voetproblemen.asp

    Ondanks de verbeterde behandelingsmogelijkheden en de intensieve begeleiding door de specialisten van het schisisteam, zien we na de adolescentie bij de schisispatiënt helaas vaak nog een aantal kenmerkende afwijkingen.

    http://www.kaakchirurg.nl/pub/,

    met voorzetselgroep


    • behandelingsmogelijkheden in de regio
    • behandelingsmogelijkheden in Vlaanderen

    De huisarts weet welke indicaties er zijn voor consultatie en verwijzing en is op de hoogte van de behandelingsmogelijkheden in de regio.

    http://www.google.nl/search?q=cache:ZgyhBqfd6F0J:ggz.artsennet.nl/upload/125/11519/Depressie.PDF+differentiaaldiagnosen+site:.nl=nl=lang_nl

    De hier uitgevoerde zorginventarisatie zou als vertrekpunt kunnen dienen om de behandelingsmogelijkheden in Vlaanderen in kaart te brengen.

    http://www.eetstoornis.be/pr_project1_Vlaamse_Gemeenschap.htm,

    Voorzetsel: van

    • de behandelingsmogelijkheden van hersenaandoeningen
    • de behandelingsmogelijkheden van kanker
    • de behandelingsmogelijkheden van klachten
    • de behandelingsmogelijkheden van sociale problemen
    • de behandelingsmogelijkheden van een ziekte
    • de behandelingsmogelijkheden van medewerkers
    • de behandelingsmogelijkheden van teams

    De behandelingsmogelijkheden van hersenaandoeningen zijn helaas nog beperkt.

    http://www.hoofdpijnpatienten.nl/hoofdpijn-algemeen.htm

    Ook op het gebied van de behandelingsmogelijkheden van kanker wordt multidisciplinair samengewerkt met de specialisten van het AZU.

    http://www.webziekenhuis.nl/interest.htm

    Aidspatiënten zijn meestal jonger, mondiger en beter op de hoogte van de aard, prognose en behandelingsmogelijkheden van hun ziekte.

    De Standaard,

    De behandelingsmogelijkheden van sociale problemen zijn in te delen in vier groepen: * Sociaal gedrag wordt aangeleerd door gewenst gedrag te belonen en ongewenst gedrag te bestraffen [...]. * Sociaal gedrag wordt aan geleerd door middel van 'modeling' [...]. * Sociaal gedrag wordt aangeleerd door het kind te leren sociale signalen uit de omgeving te herkennen [...]. * Sociale gedrag wordt aangeleerd via sociale vaardigheidstraining.

    http://www.opvoedadvies.nl/

    Twijfelt U over de behandelingsmogelijkheden van uw klachten, kijk dan bij indicaties of belt u gerust met het secretariaat van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur te Amersfoort.

    http://www.acupunctuur.nl/index2.htm

    De doelstelling van de functie is het zorgdragen voor behandelkwaliteit door middel van supervisie, begeleiding en training. Deze richt zich in het bijzonder op het optimaliseren van de behandelingsmogelijkheden van medewerkers en teams.

    http://www.pompestichting.nl/kliniek.htm

    Voorzetsel: voor

    • behandelingsmogelijkheden voor (iemand of iets)

    In de restauratieve of operatieve tandheelkunde verzorgt de practicus een aantal tandletsels welke in de meeste gevallen geleid hebben tot een onherstelbaar weefselverlies ter hoogte van de gebitselementen. Het omvat de klinische behandelingsmogelijkheden voor het herstel van carieuze-, abrasieve-, erosieve-, abfractielestsels, traumatologische letsels en andere letsels van de gebitselementen.

    http://www.kuleuven.ac.be/onderwijs/aanbod2004/syllabi/E06B3AN.htm,

    Ten slotte is ICSI in combinatie met Micro Epididymal Sperm Aspiration (MESA) een behandelingsmogelijkheid voor paren waarbij de man door een aangeboren afwijking geen zaadleiders heeft of wanneer die zijn afgesloten, bijvoorbeeld door een ontsteking.

    http://www.freya.nl/

    met onbepaald voornaamwoord


    • verschillende behandelingsmogelijkheden

    Bij verminderde mannelijke vruchtbaarheid staan verschillende behandelingsmogelijkheden open.

    http://www.freya.nl/

    Lijkt het probleem bij het kaakgewricht te liggen, dan zijn er weer verschillende behandelingsmogelijkheden.

    http://home.wxs.nl/~mip/migraine.htm

    met telwoord ervoor


    • twee behandelingsmogelijkheden
    • weinig behandelingsmogelijkheden
    • meer behandelingsmogelijkheden

    Er zijn twee behandelingsmogelijkheden: 1. De Klachtencommissie probeert te bemiddelen om het contact tussen u en uw mondhygiënist te verbeteren [...]. 2. De Klachtencommissie doet na onderzoek een uitspraak over uw klacht.

    http://www.mondhygienisten.nl/info.htm

    Glaucoom, een oogaandoening die onder andere de oogdruk doet verhogen, zat vroeger een beetje in het verdomhoekje. Dit kwam omdat er voorheen weinig behandelingsmogelijkheden waren.

    http://www.uwapotheker.be/apokrant/apokrant12/pagina1.html,

    Door kortere opnameduur en meer behandelingsmogelijkheden neemt de complexiteit van de zorg toe die, volgens de Geneeskundige Inspectie, "redelijkerwijs niet van een klein ziekenhuis verwacht kan worden".

    NRC,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • behandelingsmogelijkheden en prognose
    • behandelingsmogelijkheden en prognoses
    • onderzoek en behandelingsmogelijkheden
    • prognose en behandelingsmogelijkheden

    Bij het starten van de behandeling is het belangrijk de patiënt en diens partner voorlichting te geven over de diagnose (psycho-educatie). Gewezen moet worden op erfelijkheid, prevalentie, co-morbiditeit, behandelingsmogelijkheden en prognose.

    http://www.adhd.nl/indexorigineel.html,

    Achter het klinische begrip decompensatio cordis uit de dagelijkse praktijk gaan - onder andere - de feiten schuil over het (dys)functioneren van het hart en de daaraan gekoppelde klachten, verschijnselen, behandelingsmogelijkheden en prognoses.

    http://coo.med.rug.nl/fmw/a20.htm

    Vaak zijn er veel vragen over gevolgen voor de gezondheid, verder onderzoek en behandelingsmogelijkheden.

    http://www.nvog.nl/

    Mocht een HIV-infectie aanwezig zijn, dan krijgt u uitgebreide informatie over verder onderzoek en behandelingsmogelijkheden.

    http://www.nvog.nl/

    Aidspatiënten zijn meestal jonger, mondiger en beter op de hoogte van de aard, prognose en behandelingsmogelijkheden van hun ziekte.

    De Standaard,

    • observatie- en behandelingsmogelijkheden
    • zorg- en behandelingsmogelijkheden

    Er zijn kinderdagcentra, diverse observatie- en behandelingsmogelijkheden en weekend- en vakantieopvang.

    http://www.decompaan.nl/

    Verblijf in de tropen of derde wereldlanden vormt een risico voor de gezondheid: men kan in deze gebieden ziekten oplopen die in Nederland zijn uitgebannen of nooit voorkwamen; medische zorg- en behandelingsmogelijkheden zijn in deze landen meestal beperkt en slecht toegankelijk.

    http://www.havenziekenhuis.nl/