belastingbesparend


belastingbesparend 1.0

besparend op de belasting; minder belastinggeld vergend; waardoor men minder geld kwijt is aan de belasting, aan de fiscus

Algemene voorbeelden


Luxemburg biedt investeerders sinds 1 januari onvermoede belastingbesparende structuren voor fusies en reorganisaties in Europa.

Het Financieele Dagblad,

Twee geldstromen zijn te onderscheiden, te weten een geldstroom van de af te trekken pensioen- en lijfrentepremie (belastingbesparend karakter voor belastingplichtige) en de geldstroom van de verschuldigde belastingen op pensioen- en lijfrenteuitkeringen (belastend karakter voor belastingplichtige).

http://home.szw.nl/actueel/dsp_persbericht.cfm?jaar=2002_id=15696,

Dit boek is het ideale werkinstrument om slim en belastingbesparend in te spelen op de dagelijkse vragen en situaties waarmee u als vrije beroeper of eenmanszaak geconfronteerd wordt.

http://nl.indicator.be/new.htm

U kan ook gebruik maken van een duo-legaat. Daarbij schenkt u uw nalatenschap aan Kulak, met de bijzondere opdracht om een deel ervan uit te keren aan door u aangeduide erfgenamen. De universiteit betaalt dan de 8,8% successierechten op haar deel, maar ook de (hogere) successierechten op het deel dat aan de andere aangeduide erfgenamen toekomt. Dit belastingbesparend effect resulteert in een dubbel voordeel: het netto-deel dat de door u aangeduide erfgenamen overhouden is groter én het is een belangrijke steun aan (een goed doel binnen) Kulak.

http://www.kuleuven-kulak.be/nl/over-kulak/kulak-concept/legaat

Fiscaal adviseren van ondernemingen en directeuren-groot aandeelhouders, gericht op het leveren van toegevoegde waarde aan de klant. Dat kan naast een belastingbesparend advies, bijvoorbeeld ook een advies zijn op het gebied van het inrichten, monitoren en beheersen van fiscale processen en fiscale risico's in een onderneming.

http://nl.linkedin.com/pub/brian-pennings/24/5b0/a70

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • belastingbesparende constructies

Binnen de Belastingdienst is de Coördinatiegroep Constructiebestrijding (CCB) actief. Het doel van deze coördinatiegroep is de bestrijding van het ontgaan van belastingen door middel van belastingbesparende constructies.

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/besluiten/2010/10/26/instelling-en-taakopdracht-coordinatiegroep-constructiebestrijding.html,

In april van dit jaar diende de Nederlandse staatssecretaris van Financiën Vermeend een wetsvoorstel in "met maatregelen tegen het ontgaan van de vennootschapsbelasting en voor het versterken van de fiscale infrastructuur". Volgens de persmededeling die het ministerie in april uitstuurde, zien de Nederlanders in de "gekunstelde belastingbesparende constructies" een dubbele bedreiging. Ze hebben een negatief effect op de positie van Nederland als internationaal financieel centrum en op de hoogwaardige werkgelegenheid in de financiële sector. En ze kosten de Nederlandse overheid belastinginkomsten.

De Standaard,

  • belastingbesparende maatregelen

Niet alleen grote concerns, zoals McDonalds kunnen op royalties belastingbesparende maatregelen nemen. Ook de kleinere organisaties kunnen hier op legale wijze gebruik van maken.

http://financieel.infoyo.nl/belasting/15881-belastingbesparen-op-royalties.html,

In de loop van de jaren zijn er diverse maatregelen bedacht die konden leiden tot de vermindering of het ontgaan van successierecht. De belastingdienst heeft vele malen strijd gevoerd om deze maatregelen aan te pakken, maar kwam lang niet altijd als winnaar uit de strijd. Daarom heeft de staatssecretaris via de nieuwe successiewet een heleboel belastingbesparende maatregelen aangepakt en daarmee ongedaan gemaakt!

http://www.erfenisadvies.nl/successierechten/erfbelasting/

  • belastingbesparende tips

Dit doeboek bevat praktische belastingbesparende tips die u als zaakvoerder of bestuurder van een vennootschap elke dag kunt gebruiken.

http://www.indicator.be/nl/publications/BK_detail.php?prodID=VLBTVNBK

Belastingbesparende tips bij de aangifte 2010. In deze special staan talloze mogelijkheden om belasting te besparen. Wij geven aan waarop u moet letten bij het invullen van uw aangifte bij investeringen in uw onderneming, bij het afsluiten van een lijfrente, bij de aankoop van een eigen woning, bij het privégebruik van de auto van de zaak, bij de aftrek van uw giften enzovoort.

http://www.nuzakelijk.nl/special-belastingtips/2458038/belastingbesparende-tips-bij-aangifte-2010.html,