belevingsonderzoek


belevingsonderzoek 1.0

(wetenschap; psychologie en psychiatrie; neologisme)

(psychologisch) onderzoek waarbij de beleving van iemand, meestal van een kind of een jongere, in beeld wordt gebracht

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een belevingsonderzoek…

is een onderzoek; is een handeling

  • [Functie] wordt gedaan om iemands beleving van iets, bv. de leefomgeving, in beeld te brengen

    Algemene voorbeelden


    In de zomer van 1989 worden tot slot eveneens de resultaten van het belevingsonderzoek bekend: het park zal moeten worden voorzien van voldoende wandelmogelijkheden. De randen van het park moeten manifest aanwezig zijn, terwijl meer naar binnen, er sprake is van een extensief gebruik. Er dient een zeker aandeel water binnen het plan te worden opgenomen. Speelgelegenheden voor kinderen zijn eveneens gewenst. Gebruikers moeten in de gelegenheid worden gesteld, om kennis op te doen, met betrekking tot wilde planten en natuurlijke begroeiing. Gebogen belijning dient zo goed mogelijk in het park tot uitdrukking te komen. Zowel de inzendingen van de prijsvraag, de uitkomsten van het belevingsonderzoek, de ideeën van de kinderen leveren met elkaar een schat van informatie op.

    http://www.homepages.hetnet.nl/~ridmrt55/

    Het takenpakket van de begeleiders omvat het geven van voorlichting over pleegzorg, het doorlopen van de selectieprocedure met kandidaat-pleeggezinnen, het begeleiden van de pleeggezinnen, de geplaatste minderjarigen en hun natuurlijk milieu, het onderhouden van contacten met de plaatsende instanties en andere betrokkenen zoals scholen, CLB's, therapeuten, … Diagnostiek Psychodiagnostiek toegepast op problematische opvoedingssituaties en pleegzorg (inschatting van ontwikkeling, belevingsonderzoek, onderzoek van hechtingscapaciteit,...) is één van de aanvullende activiteiten van Opvang.

    http://www.opvang.be/

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • een belevingsonderzoek (laten) uitvoeren

    Om uit te vinden welke vorm van inspraak aansluit bij de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van van jongeren wil de gemeente een belevingsonderzoek laten uitvoeren.

    De Limburger,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2002