belevingsrestaurant


belevingsrestaurant 1.0

(eten, drinken en genotmiddelen; neologisme)

restaurant waarbij de gerechten eerst 'beleefd' worden voor ze gegeten worden door de zintuigen te prikkelen, bijvoorbeeld door het afspelen van videofilmpjes en het laten horen van geluidsfragmenten

Algemene voorbeelden


Sinds december 2004 bestaat het belevingsrestaurant "Papa Joe's". Columbus ontdekte Amerika; ontdekt u de gemoedelijke flair, het fantastische eten in onze antiquarische scheepsbuik.

http://www.maritimplaya.com/hotelrundgang.php?lang=nl,

Gents 'belevingsrestaurant' wil al uw zintuigen prikkelen. Lievens Lootens [...] opent deze week in Gent een tweede restaurant. Naturell moet een belevingsrestaurant worden waar niet alleen gerechten, maar ook 'beelden, geluiden en geuren worden geserveerd' [...]. Het restaurant opent donderdag de deuren met een openingsmenu dat 's middags geserveerd zal worden, maar vanaf april kunnen gasten er ook terecht voor een belevingsmenu [...]. 'Maak ik iets met paddenstoelen, dan giet ik de tafel vol met bladeren uit het bos, plaats ik takken en kruiden tussen de mensen waarop borden met hapjes staan, laat ik typische bosgeluiden weerklinken en speel ik op een groot scherm een vijf minuten durend filmpje af' vertelde Lootens dit weekend in Het Nieuwsblad.

De Standaard,

Etymologie


Aard herkomst inheems woord
Vroegste datering 2004