beloftecoach


beloftecoach 1.0

(sport en recreatie; voetbal. In afwijking van de officiële spelling vaker gespeld als beloftencoach, een spelling die is ingegeven door de bijgedachte aan beloften 'veelbelovende spelers, talentvolle jonge sporters'.)

coach van een belofteteam
Vaak in toepassing op een coach van een voetbalteam, maar daarnaast ook wel op een coach van een volleybalteam, een wielrenploeg e.d.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een beloftecoach…

is een coach; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] is een coach van een belofteteam

    Hoofdsemagram: coach


    Algemene voorbeelden


    Marc Van Geersom wordt assistent-bondscoach tijdens de Kirin Cup, die van 29 tot 31 mei wordt gespeeld. Eerder bedankte beloftecoach Jean-François De Sart voor de eer.

    http://www.voetbal.be/nieuws/2009/05/11/vercauteren-heeft-een-assistent,

    De Duitse Wielerbond (BDR) maakte donderdag bekend dat ze Peter Weibel, de nationale beloftecoach, voorlopig schorst. De man wordt ervan beschuldigd in de jaren '80 doping te hebben bezorgd aan renners.

    http://www.mtb-kalender.nl/nieuws2007/index-mei10.html,

    Marcel Bout gaat aan de slag bij Telstar. De beloftencoach van AZ wordt technisch coördinator bij de club uit de Jupiler League en gaat hoofdtrainer Edward Metgod assisteren. Dat liet AZ zondag weten.

    http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/119939/az-stalt-beloftencoach-bout-bij-telstar/,

    "Het ging ook allemaal ontzettend snel", aldus de 51-jarige trainer. "Als Karel Vertongen terug is van een opdracht voor de Uefa in het kader van de halve finales van de Europese bekers, zitten we opnieuw aan tafel." Niet alleen wordt dan het contract van Wilfried Van Moer op papier gezet, maar ook de assistent van beloftencoach Philippe Saint-Jean gekozen.

    De Standaard,

    Wilfried Van Moer vroeg zaterdag, na zijn aanstelling door de Belgische voetbalbond tot bondscoach, enkele dagen bedenktijd om zijn beleid uit te tekenen. Hij wachtte daarvoor op overleg met Ariël Jacobs, de tot assistent-trainer van de Rode Duivels gepromoveerde beloftencoach.

    De Standaard,

    Geen kopman, geen knechten, geen lulkoek. Een blok. Het devies waarmee nationaal beloftencoach Jan Nevens zijn vier musketiers in de regenboogstrijd stuurt.

    De Standaard,

    De grootste meute verdrong zich rond Gianfranco Zola, op de bank gestart tegen Tsjechië en thans de kluns van de strafschop tegen de Mannschaft. De kleine man vroeg een en ander te relativeren, maar zijn mooie ogen konden de Italiaanse journalisten niet overtuigen. Ze wilden het vel van Sacchi. Daarvoor waren ze ook aan het verkeerde adres bij aanvoerder Paolo Maldini, wiens vader en succesrijk beloftencoach Cesare reeds als opvolger van Sacchi werd getipt.

    De Standaard,