beloftecompetitie


beloftecompetitie 1.0

(sport en recreatie; voetbal. In afwijking van de officiële spelling vaker gespeld als beloftencompetitie, een spelling die is ingegeven door de bijgedachte aan beloften 'veelbelovende spelers, talentvolle jonge sporters'.)

competitie voor belofteteams
Vaak in toepassing op een competitie voor voetbalteams, maar daarnaast ook wel op competities in het volleybal, wielrennen e.d.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een beloftecompetitie…

is een competitie

      Algemene voorbeelden


      Dinsdagavond 16 september is de beloftecompetitie seizoen 2008-2009 van start gegaan en Jong So Soest zal ook dit jaar meedraaien in deze perfect georganiseerde competitie op initiatief van FC Utrecht.

      http://www.so-soest.nl/selectie/346-jong-sosoest-start-beloftecompetitie-bijzonder-sterk-tegen-fc-utrecht

      Het regenrijke weekeinde heeft ook maandagavond gevolgen. In de beloftencompetitie gaan Jong PSV - Jong Ajax, Jong FC Twente - Jong Willem II, Jong Vitesse - Jong Heracles Almelo, Jong AZ - Jong Heerenveen, Jong NAC - Jong Feyenoord, Jong RKC - Jong NEC niet door.

      http://www.knvb.nl/archief/clubs/knvb.nl_clubs__competities/regen_ook_na_het_weekeinde_spelbreker,

      Vlaamse Beloftecompetitie. In deze competitie bekampen de beste beloften van de 5 Vlaamse provincies elkaar. De technische staf van elke provincie selecteert hiervoor de beste spelers uit de provincie van 21 jaar of jonger. Op 5 wedstrijdavonden, telkens in een andere provincie georganiseerd, spelen telkens 4 ploegen 2 wedstrijden (er is steeds één team vrij). Wie aan het einde van de competitie de rangschikking aanvoert is Vlaams Kampioen en wordt naar de nationale finales categorie 'belofteselecties' afgevaardigd.

      http://www.vlaamsezaalvoetbalbond.com/beloftencompetities.html

      Op de voorlopige klassiekerkalender staat de Omloop van de Schermer aangegeven als nieuwe wedstrijd in de beloftencompetitie 2010.

      http://www.wielerland.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=8825&Itemid=34,

      Proef beloftencompetitie. De buitengewone algemene ledenvergadering betaald voetbal stemde in april in met een proef voor de tweede elftallen. De reserve eredivisie moet daarbij worden gezien als het verlengstuk van de jeugdopleiding, waarbij voornamelijk jeugdige spelers in de leeftijd tot 23 jaar uitkomen. De 'pilot' wordt georganiseerd voor het seizoen 2001/'02.

      http://www.knvb.nl/knvb1/yearlyreport20002001/yearlyreport1.sps,

      De beloftencompetitie is bedoeld voor jonge voetballers die hun opleiding nog niet hebben voltooid.

      Haarlems Dagblad,

      Energieconcern Nuon verbindt zich als sponsor aan de nieuwe beloftencompetitie. Dat maakte bondscoach Louis van Gaal voor de Johan Cruijff Schaal trots bekend. Van Gaal is de initiator van de nieuwe competitie, die een verlenging is van de jeugdopleiding en de overstap naar het betaald voetbal kleiner moet maken.

      Haarlems Dagblad,

      Volgens de voorzitter van de Technische Commissie kwam er op 16 oktober '95 een fax van de Uefa dat Léonard, wegens twee verwittigingen, voor minstens één wedstrijd in de beloftencompetitie was geschorst.

      De Standaard,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen