belplafond


belplafond 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; neologisme)

in te stellen bovengrens voor de maandelijkse kosten van het aantal telefoontjes of sms'jes op een mobiele telefoon, waarbij een waarschuwing volgt als die grens bijna bereikt is en het toestel geheel of gedeeltelijk geblokkeerd wordt als die grens helemaal bereikt is; maandelijks in te stellen maximum, limiet aan beltegoed voor een mobiele telefoon
Hetzij ingesteld door de gebruiker van een mobiele telefoon zelf, hetzij ingesteld door ouders die toezicht willen houden over het belgedrag van hun kinderen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een belplafond…

is een bovengrens

  • [Functie] dient om de kosten van het bellen en sms'en met een mobiele telefoon onder controle te houden
  • [Betrokkene] wordt door de eigenaar van een mobiele telefoon zelf ingesteld of door de ouders van kinderen met een mobiele telefoon

    Hoofdsemagram: bovengrens


    Algemene voorbeelden


    Bij Simpel kun je zelf bepalen hoeveel je per maand maximaal wilt uitgeven aan bellen. Dit noemen we het Belplafond. Op Mijn Simpel kun je zelf je eigen belplafond instellen vanaf €15,- per maand. Een unieke service waarmee je je mobiele telefoniekosten in de hand kunt houden. Dit belplafond kun je tussentijds wijzigen en je krijgt van Simpel een sms als je op 90% van je belplafond zit.

    http://www.simonlygoedkoop.nl/simpel?faq=Zelf%20je%20belplafond%20instellen

    Bij een abonnement met een belplafond krijgt de gebruiker eerst een waarschuwing en vervolgens wordt de aansluiting geblokkeerd als de (zelf ingestelde) limiet bereikt is. Dit product is vooral gewenst door ouders die de belkosten van hun kinderen willen begrenzen.

    http://www.bellen.com/faq/mobiel/algemene-vragen-mobiel/wat-is-een-belplafond.aspx

    Bij het bereiken van 90% van het belplafond ontvang je een waarschuwings-sms. Wanneer je bijvoorbeeld een belplafond van €15,- instelt, ontvang je bij een verbruik van €13,- (bel- én sms-kosten) de waarschuwing. Bij het bereiken van het belplafond ontvang je opnieuw een sms dat je het belplafond hebt bereikt. Je kunt dan niet meer uitgaand bellen en sms'en en ook niet meer in het buitenland gebeld worden. Je kunt nog wel gebeld worden in Nederland en sms'jes ontvangen.

    http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?t=60664&start=45&sid=00afd614c6dfd6172a3b65a38398ff74,

    Ik heb een belplafond ingesteld van 15 euro, hierbij wordt NIET vermeld dat die 15 euro standaard BOVENOP je maandbedrag/bundelbedrag komt, dus i.p.v. een tientje per maand zit je dus al op 25 euro p.m.

    http://www.omroepmax.nl/?waxtrapp=kgftqGsHnHUVeBXKTeB&1text=yes,

    Ouders konden al meerdere SIM-kaarten bestellen en op elk van de afzonderlijke nummers eigen belplafonds instellen. De ouders en kinderen ondervinden zo geen hinder meer van maandelijks opwaarderen en kunnen toch de kosten in de gaten houden.

    http://www.prepay.nl/netwerkinfo/28/379/,

    Een abonnement op Kindermobiel (à EUR 4,95 per maand) betekent: lagere kosten dan pre-paid bellen. Want pre-paid bellen is gewoon duurder. En het belplafond dat ouders normaal realiseren met een pre-paid kaart, kunnen ze met Kindermobiel zelf online instellen én op elk moment wijzigen via het dashboard voor ouders.

    http://mijnkindonline.nl/367/nieuwe-service-voor-kindermobilisten.htm,

    Het bedrijf lanceert ASPIDER® Mobile, een sim-only abonnement waarbij de gebruiker één voordelig tarief betaalt voor zowel bellen als sms'en. Daarnaast kunnen abonnees van ASPIDER® Mobile onderling gratis bellen en zelf een belplafond instellen.

    http://www.telfort.nl/over/pers/persberichten/archief/27052004,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2004