Bemiddelingsraad


Bemiddelingsraad 1.0

(recht en misdaad; (vooral) in Suriname)

roepnaam van het officiële bestuursorgaan in Suriname dat bemiddelt in het geval van arbeidsconflicten
Voluit: de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname.

Semagram (extra betekenisinformatie)


De Bemiddelingsraad…

is een raad; is een bestuursorgaan

  • [Functie] dient om te bemiddelen in het geval van arbeidsconflicten
  • [Plaats] is bevoegd in heel Suriname
  • [Belanghebbende of begunstigde] is bedoeld voor partijen die een arbeidsconflict hebben
  • [Legitimiteit] is een officieel orgaan van de Surinaamse overheid

Hoofdsemagram: raad


Algemene voorbeelden


De Bemiddelingsraad heeft uiteindelijk als eindoordeel 5,5 procent verhoging toegekend voor alle lonen. Hoewel de directie op dit punt iets meer over de brug moet komen, nog altijd aanzienlijk lager dan de 10 procent-eis van de bond. Wij hopen dat met deze toelichting en het oordeel van het Bemiddelingsorgaan, de lezer tot een evenwichtig oordeel komt.

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/07/03/oordeel-bemiddelingsraad-in-cao-geschil-dwt/,

De Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname (BMR) heeft donderdagavond zijn 'oordeel' gegeven in het cao-geschil tussen de directie van de Ware Tijd en de personeelsbond. Ten aanzien van de nominale secundaire voorwaarden heeft de BMR, of alle standpunten van de directie overgenomen of miniem opgetopt.

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/07/03/oordeel-bemiddelingsraad-in-cao-geschil-dwt/,

Partijen hebben bij de Bemiddelingsraad verder onderhandeld, maar zijn er daar niet uitgekomen, daarom heeft de Bemiddelingsraad een oordeel uitgesproken, dat betekent dat de Bemiddelingsraad heeft besloten wat er verder moet gebeuren. Ten aanzien van het primair loon, de medische en overige voorzieningen, heeft de Bemiddelingsraad een eindvoorstel gedaan, ook ten aanzien van de winstdeling en daar zijn onze leden tevreden mee. Ten aanzien van persioenen heeft de Bemiddelingsraad geen eindvoorstel gedaan, maar partijen aangegeven dat zij zich aan de regels moeten houden. Dat laatste houdt volgens onze uitleg in, dat er verder onderhandeld moet worden op grond van de procedure die is vastgesteld in de cao.

http://dagbladdewest.com/2015/06/26/resultaat-van-de-onderhandelingen-bij-de-bemiddelingsraad/,

De Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname (BR) zal een allerlaatste poging wagen om te komen tot een oplossing in het geschil tussen directie en vakbond bij 'de Ware Tijd'. Het besluit wordt volgende week donderdag genomen en volgens de voorzitter van De Ware Tijd Werknemers Bond (DWTWB), Robby Naarendorp, wacht de bond dit besluit af.

http://dagbladdewest.com/2015/06/26/bemiddelingsraad-doet-laatste-poging-in-kwestie-dwt/,

De Bemiddelingsraad heeft nu ter behandeling het geschil tussen de leiding van Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de Vereniging van Regionale Artsen (VRA). De leiding van de RGD wenst een spoedige oplossing hierin aangezien dit geschil al geruime tijd speelt.

http://lpmnews.com/bemiddelingsraad-moet-oplossing-brengen-in-kwestie-rgd/,

De Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname is een partijdig instituut. Dit zegt directeur Denis Meville Dechennes van het Candese Rosebel Goldmines. Het advies dat is uitgebracht door de raad valt te zeer in het voordeel van de vakbond. Er was dan ook geen andere keus dan het terzijde te leggen en het bedrijf te sluiten.

http://www.waterkant.net/suriname/2007/02/10/canadese-manager-bemiddelingsraad-suriname-fout/,