beregoed


beregoed 1.0

uitermate goed; buitengewoon goed; erg goed; zeer goed; enorm goed; reuzegoed

Algemene voorbeelden


Rijkswaterstaat is over vele kilometers bezig het asfalt te vernieuwen. Daardoor liep het verkeer in met name de ochtendspits nog heviger vast dan anders het geval was. De politie zet daarom zogeheten spitsteams in. Die proberen door extra begeleiding de doorstroming van het verkeer te verbeteren, waardoor er minder snel opstoppingen ontstaan. "Dat is beregoed gelukt", zo meldt J. van Andel, één der leiders van de spitsteams.

Nieuwsblad van het Noorden,

Ik wist niet wat mij overkwam [...]: grommend schokte zij haar hoofd op en neer, over mijn schrale fallus heen [...]. Er viel gewoon niet tussen te komen en ik gaf me over. Ik durfde mij zelfs te zien liggen met de Nederlandse meisjes op wie ik af en toe wat droogvree; onmiddellijk na thuiskomst zou ik hen allemaal opbellen of zij dit voortaan ook bij mij wilden doen, want ze werden er waarschijnlijk niet in verwachting van en wat was het, zeker van mij uit ervaren, een beregoed gevoel!

Veertig. Drie verhalen, Kees van Kooten,

Zwemmen is een sport waarbij je de meeste spieren in je lichaam gebruikt. Er komen bijna geen blessures voor en je krijgt er een beregoede conditie van.

https://groetenuitsoest.com/2012/01/24/een-beregoede-conditie/,

'Man-man, da's beregoed!' 'Ben je dan bereid toe te geven, dat een dominee ook af en toe weleens iets beregoeds kan bedenken?' 'Wel hoor! Vast wel, meneer!'

https://books.google.nl/books?id=4q5IDQAAQBAJ&pg=PT149&lpg=PT149&dq=%22beregoeds%22&source=bl&ots=Y_x4ouDcn-&sig=MMaoKV2JMJsH7efbhpc6HJU9zB4&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwiX2pqZ4bDTAhVLI1AKHcmADGsQ6AEIPjAF#v=onepage&q=%22beregoeds%22&f=false,