berkenstuifmeel


berkenstuifmeel 1.0

stuifmeel van de berk; pollen van de berk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Berkenstuifmeel…

is stuifmeel

  • [Herkomst of oorsprong] is afkomstig van de berk

    Algemene voorbeelden


    Er zit op dit ogenblik heel veel berkenstuifmeel in de lucht. Doordat het al een hele tijd niet geregend heeft, blijft het stuifmeel ook hangen. Dat veroorzaakt bij veel mensen allergische reacties, die op hun beurt de luchtwegen teisteren en ervoor zorgen dat een verkoudheid langer duurt.

    http://www.goedgevoel.be/gg/nl/180/Verkoudheid/article/detail/1098802/2010/04/28/Virus-en-bacterie-oorzaak-golf-van-verkoudheden.dhtml,

    Het stuifmeelseizoen van de berk is gestart. De berk is de belangrijkste allergieverwekker onder de bomen. Mensen die van dit soort stuifmuil gaan niezen, kunnen dus best naar hun arts stappen voor preventieve maatregelen. Het Wetenschappelijke Instituut voor Volksgezondheid (WIV) verzamelde woensdag in Brussel 87 berkenstuifmeelkorrels per m³ in. De dag voordien waren dat er 38. Het berkenstuifmeel hangt elk jaar gedurende de eerste weken van april in de lucht.

    http://www.hbvl.be/Archief/guid/veel-allergieverwekkend-berkenstuifmeel-in-de-lucht.aspx?artikel=7490d98e-bc56-42c9-aa9e-74c76f99b673,

    Hooikoorts is vaak seizoensgebonden [...]. Mensen maar ook dieren kunnen 'zomaar' allergisch worden voor bepaalde stoffen [...]. Stoffen die ons de meeste klachten geven zijn de berkenpollen en de diverse grassoorten. Maar ook kerstbomen die in onze verwarmde huiskamer terpeen afgeven kunnen voor allergische reacties zorgen. Soms is er sprake van kruisallergieen. Wij zien dan dat mensen die allergisch zijn voor bepaalde soorten stuifmeel ook allergisch zijn voor vruchten en groenten. De meest bekende is de allergie voor berkenstuifmeel en appels.

    http://home.wish.net/~homeopat/inhoud-2.htm

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen