bermrecreatie


bermrecreatie 1.0

het recreatief verblijven in een wegberm, zonder dat men er verder op uittrekt, met als voornaamste vermaak het kijken naar de langsrijdende auto's e.d.; recreatie in de wegberm; bermtoerisme

Semagram (extra betekenisinformatie)


Bermrecreatie…

is recreatie; is een verschijnsel

      Algemene voorbeelden


      Het protest wordt uitgevoerd in de vorm van de in de jaren zestig populaire manier van toerisme, de zogeheten bermrecreatie. Hierbij zitten de toeristen op een stoeltje in de berm te kijken naar het voorbij razend verkeer.

      http://www.wos.nl/nieuws/item/20111208-bermrecreatie-tegen-blankenburgtunnel/,

      Mannen met bierbuiken op racefietsen, wat bermrecreatie met koffiekan, en volop zwanen langs de oever van de gehele Nieuwe Waterweg. Maar het hoogtepunt was Maassluis.

      http://www.buurmanbuurman.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=155:uit-de-stad&catid=37:buurman-te-voet&Itemid=152

      Het wordt een composietbrug: composiet is een vederlicht materiaal, dat gebruikt wordt voor racefietsen en kogelvrije vesten, lees ik. Dat stelt me gerust, het wordt in ieder geval een veilige, kogelwerende brug! De Echo geeft aan dat er ook sprake is van een fietsbrug bij Muiden, dus Diemenaren: die bermrecreatie naast de A1 is ook verleden tijd!

      http://www.vkblog.nl/blog/110978/

      Dit bedrag is bestemd voor: 1. onderzoek naar het inzicht in de ruimtelijke consequenties van mogelijke ontwikkelingen in de economische en sociale structuur van het platteland [...]; 3. onderzoek naar de betekenis van groenelementen tussen de agglomeraties; 4. onderzoek naar bermrecreaties; 5. onderzoekingen naar de economische en sociaal-psychologische consequenties van de verplaatsing van bedrijven.

      http://resourcessgd.kb.nl/SGD/19641965/PDF/SGD_19641965_0001393.pdf

      Woordfamilie


      Overige woordfamilieleden