beroepstermijn


beroepstermijn 1.0

termijn waarbinnen men bezwaar moet aantekenen om een beslissing te betwisten en die na zijn verloop een beslissing definitief en onherroepelijk maakt; termijn om in beroep te gaan

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een beroepstermijn…

is een termijn; is een periode; is een tijd

  • [Duur] heeft een bij wet of in statuten e.d. vastgelegde duur
  • [Tijd] begint op een bij wet of in statuten e.d. vastgelegd ogenblik nadat een beslissing is genomen
  • [Object betroffen] heeft betrekking op het indienen van een bezwaarschrift tegen een beslissing
  • [Gevolg of resultaat] heeft als gevolg dat na het verstrijken een beslissing onherroepelijk wordt

Hoofdsemagram: termijn


Algemene voorbeelden


In sommige gevallen gaat de beroepstermijn niet direct na de uitspraak van de rechter in. Bijvoorbeeld als de dagvaarding niet aan u persoonlijk is uitgereikt én u niet op de zitting aanwezig bent geweest [...]. Na het verstrijken van de beroepstermijn is het vonnis definitief. U kunt daartegen dan geen actie meer ondernemen.

http://www.xs4all.nl/~advocare/noframe/folder74.htm

Meestal kunnen conflicten of klachten sneller opgelost worden met hulp van de studentendecaan. Als dat niet lukt, is het raadzaam om, voordat het officiële beroepsschrift verzonden wordt, contact op te nemen met de afdeling Studentenzaken. Daar kan de student informatie krijgen over de vorm die het beroepsschrift moet hebben, over andere stukken die met het beroepsschrift meegezonden moeten worden en over de termijn waarbinnen het beroep gedaan moet worden. Als een beroepsschrift niet binnen de vastgestelde termijn van vier weken, nadat de door de student aangevochten beslissing is genomen, is ingediend, wordt het niet ontvankelijk verklaard, d.w.z. dat het beroep niet in behandeling wordt genomen. Om te voorkomen dat de beroepstermijn overschreden wordt, kan een student alvast melden dat hij in beroep gaat door middel van een brief. Hij kan dan later het volledige beroepsschrift indienen.

http://www.hhs.nl/studenten/statuut/statuut.html