biedperiode


biedperiode 1.0

periode waarin iets openbaar te koop is en men een bod kan uitbrengen; periode waarin men kan bieden

Semagram


Een biedperiode…

is een periode; is een tijd

 • [Object betroffen] heeft betrekking op het uitbrengen van een financieel bod
 • [Omstandigheid] is van toepassing bij veilingen, op aandelenmarkten e.d.

  Hoofdsemagram: periode


  Algemene voorbeelden


  Wat gebeurt er na afloop van de biedperiode? Aan het einde van de biedperiode wordt er gekeken of er op het aangeboden artikel is geboden. Wanneer dit niet het geval is, ontvangt de aanbieder een e-mailbericht waarin hij de mogelijkheid geboden krijgt om hetzelfde artikel nogmaals aan te bieden [...]. Wanneer er op het betreffende artikel geboden is, zullen de aanbieder en de hoogste bieder middels een e-mailbericht elkaars e-mailadres ontvangen.

  http://veilinghal.nl/info/?actie=eerstekeer

  Bij de opdracht staat wanneer de mogelijkheid tot het inschrijven op een klus afloopt. Uiteraard is er een kans dat anderen onder uw prijs bieden, dus het is wel een spel waarbij u als opdrachtnemer goed moet opletten en actief zijn. Gedurende de biedperiode bepaalt de opdrachtgever of de klus gegund wordt en aan wie. Dit kan afhangen van uw vakmanschap, referenties en de beschikbaarheid.

  http://www.zzp-nederland.nl/nieuws/63189-hoe-komt-een-zzper-aan-opdrach,

  Bpost heeft woensdag de details van zijn beursgang bekendgemaakt. Zo zullen minstens 47 miljoen aandelen, of 23,5 procent van het kapitaal, te koop worden aangeboden. De indicatieve prijsvork ligt tussen 12,5 en 15 euro per stuk, goed voor een beursgang tussen 874 miljoen en 1,049 miljard euro. De biedperiode start op 6 juni en loopt ten laatste tot 19 juni om 16 uur.

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20130605_00612040,