bijv.


bijv. 1.0

((vooral) geschreven taal)

bijvoorbeeld

Algemene voorbeelden


Of 5 mei een vrije dag is, wordt niet door "Den Haag" bepaald maar doorgaans vastgelegd in cao's door de sociale partners. De meeste werknemers krijgen eens in de vijf jaar in de lustrumjaren (bijv. 2010) een vrije dag.

http://www.rtvoost.nl/forum/reacties.aspx?sid=25963,

Wanneer meerdere Twitter accounts melding maken (bijv. via re-tweets) van een bepaalde webpagina, is dat voor Google een teken dat een webpagina of topic in populariteit stijgt.

http://www.traffic-builders.com/tblog/zoekmachine-optimalisatie/4-nieuwe-zoekmachine-optimalisatie-seo-factoren-in-2010.html,

De tekst wordt ingediend op A4 formaat, met anderhalve interlinie, genummerde pagina's en een voldoende groot lettertype (bijv. Times New Roman 12).

http://users.pandora.be/prov.handelsschool/start/wetensch.htm,

Oogverwondingen komen vaak voor n.a.v. ongelukken of doordat er vreemde voorwerpen in het oog terecht komen, bijv. zandkorrels of doorntjes.

http://users.skynet.be/bobke.montoya/EHBO%20bij%20uw%20hond.htm

Er bestaat geen volledige opleiding in de zeewetenschappen in Vlaanderen. Dit is te wijten aan de opleidingsstructuur van het universitair onderwijs. De opleiding gebeurt in het kader van de specifieke discipline (bijv. geologie, biologie, fysiologie), waarvan de aandacht deels gericht is op het mariene milieu.

http://www.innovatie.vlaanderen.be/zeewetenschappen/zeewet_content.html

Remote sensing heeft zich de afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld tot een zelfstandige discipline met uitlopers in tal van wetenschapsgebieden. Om dit omvangrijke veld te kunnen overzien wordt het gebruikelijk ingedeeld naar instrumenttype (bijv. kamera's, scanners of radars) of naar platform waarop deze instrumenten zijn gemonteerd (bijv. ballonnen, vliegtuigen of satellieten).

http://odin.let.rug.nl/~kleyn/urst/intro.html

Wanneer bij iemand daadwerkelijk euthanasie is toegepast of hulp bij zelfdoding verleend is, komt donatie van vitale organen niet meer in aanmerking, net zo min als bij iedere andere persoon die overlijdt aan een hartstilstand. Donatie van weefsels (bijv. huid of hoornvliezen) blijft dan in principe nog wel mogelijk.

http://www.donorvoorlichting.nl/

Inmiddels zijn er, na de dood van Johns op 21 juni 1968 (hij was toen bezig aan het boek Biggles does some homework, waarin Biggles met pensioen zou gaan) veel herdrukken en nieuwe uitgaven verschenen in Nederland en ook bijv. in Engeland, Finland, België, Tsjechië Australië, Scandinavië en zelfs Duitsland.

http://www.biggles.nl/nl/

Een vries-verse maaltijd bestaat uit alleen een hoofdgerecht, bijv. boerenkool met twee worsten, witlof met rundergehakt en aardappelen, cordon bleu, groentemix en aardappelen etc.

http://www.swonijverdal.nl/internet-maaltijdvoorziening.html

Het bier zal in de loop van de tijd zuurder smaken dan voordien. Soms gebeurt dit bij bieren waar het niet verwacht wordt (bijv. pils, tripel of abdij-achtige zoete bieren).

http://www.dma.be/p/bier/0_4.htm,

Is het waar dat echt religieuze mensen, mensen dus die religieus zijn buiten sociologische (beter is: sociale) bindingen om, hun medemensen over het algemeen fatsoenlijker behandelen dan mensen wier religiositeit voornamelijk sociaal bepaald is? Dat is nog de vraag. Bekeerlingen bijv. zijn mensen wier religiositeit per definitie niets te maken heeft met het milieu waaruit zij komen.

Het verschil met anderen, J.L. Heldring,