bladblazer


bladblazer 1.0

afbeelding

Bron: chris
( CC BY-SA 3.0 )

apparaat waarmee afgevallen bladeren weggeblazen of bij elkaar geblazen kunnen worden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bladblazer…

is een apparaat; is een voorwerp

  • [Functie] wordt gebruikt om afgevallen bladeren bij elkaar te blazen of weg te blazen,waarna de bladeren opgeruimd kunnen worden
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een apparaat om afgevallen bladeren mee bij elkaar te blazen of weg te blazen

    Hoofdsemagram: blazer


    Algemene voorbeelden


    Hark in de herfst en winter het afgevallen blad van het gazon. Hiervoor kun je ook een bladblazer gebruiken. Dit voorkomt dat er zich onder het blad mos kan gaan vormen.

    http://www.intratuin.nl/

    En wie tot de doelgroep behoort heeft blijkbaar al een heggenschaar, een elektrische zeis en een kettingzaag, en dus ook al het lange oranje verlengsnoer met aangevulcaniseerde stekkers dat voor modern tuinleven noodzakelijk is. Aanzetten wijst uit dat de apparaten als bladblazer hun mannetje staan.

    NRC,

    Bij toegestaan gebruik van houtmot of krullen in de manden, dient de lossingsplaats na de lossing schoon achter gelaten te worden. Dit is de taak van de convoyeur. Hij dient hiertoe gebruik te maken van bladblazer, bezem, veger, blik en afvalzakken welke in de duivenwagen aanwezig zijn.

    http://www.postduiven.com/promotie/duivenbase/index.htm

    Wie alle tuinwerk wil mechaniseren (daarvoor zul je dan wel een fors bemeten tuin moeten hebben) kan nu een basismotor kopen waarop, met een eenvoudig inkliksysteem, niet minder dan zestien machines kunnen worden aangesloten. Dat zijn: grondfrees, twee soorten bosmaaiers, kettingzaag, heggeschaar, verhakselaar, bladblazer (dat is een soort bezem die op een luchtstroom werkt), hogedrukspuit, spuitwagen, waterpomp, zweetmaaier, tuinstofzuiger, kompressor enz.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010621980:mpeg21:a0377,