booming


booming 1.0

een grote vlucht nemend; in omvang en/of in waarde toenemend; zich sterk uitbreidend; bloeiend; florerend; gedijend

Algemene voorbeelden


Via de Zuid-As, een booming area die zo'n sterke aantrekkingskracht heeft op hoofdkantoren, komen we aan in de Bijlmermeer.

http://www.knag.nl/

In Amsterdam en Schiphol bestaan concrete plannen om vijfsterrenhotels te starten. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is van mening dat er sprake is van een nieuwe trend. "De hang naar luxe is duidelijk te zien", aldus woordvoerster Ans Groenewegen van Koninklijke Horeca Nederland, die de markt als 'booming' bestempelt.

Algemeen Dagblad,

Hij wijst op de voorkeur van de consument voor 'een ruime woning in een sociaal acceptabele, overzichtelijke woonkern. Kortom: wonen in Mijdrecht, Zeewolde - dat is een fantastische booming plaats geworden - of Zeevang. Of anders in Elst, Bakel of Oudenbosch'.

NRC,

Combinatiemogelijkheden


met werkwoord


  • booming zijn

Het positieve effect van de operaties voor het goede doel zit vooral in de spin-off. "Als de hulp booming is dan vergroot dat mijn inkoopkracht, mijn machtspositie. Daar profiteert bij wijze van spreken ook Philips weer van."

NRC,

De investering in India beslaat slechts 9 miljoen dollar voor een belang van 20 procent in de Yes Bank. "Maar India is booming en daar willen we graag bij zijn", aldus Van Slingelandt.

Reformatorisch Dagblad,

BioPartner wil biotechnologie beter op de kaart zetten. Biotechnologie is booming. En Groningen speelt in die sector een voorname rol.

Nieuwsblad van het Noorden,

met substantief


  • booming economie

Onze 'booming' economie en stabiliteit ten spijt, als investeringsland neemt Nederland binnen Europa slechts een schamele achtste plaats in.

De Telegraaf,

  • booming industrie

De hype van Internet heeft echter geleid tot frustratie in plaats van gemak. De enorme booming industrie op Internet heeft geleid tot grootschalige informatievoorziening die moeilijk te omvatten, noch te doorgronden is.

http://www.btobig.nl/

  • de booming markt
  • de booming market
  • booming markets
  • een booming consumentenmarkt

Vliegtuigfabrikant Fokker [...] probeert zich onder andere via India toegang tot de 'booming' markt in Azië te verschaffen.

NRC,

In Europa als gevolg van het aanscherpen van milieumaatregelen, in booming markets in Zuid-Amerika, Turkije en India is aandacht voor het milieu een logisch gevolg van snelle industriële bedrijvigheid.

http://www.jaarbeursutrecht.nl/

Samen met de bestelling van de nieuwe mega-cutterzuiger beklemtoont DEME hiermee zijn vertrouwen het specifieke segment van de cuttermarkt, waarvoor een belangrijke markt bestaat o.a. in het Midden-Oosten en in de booming markt van de offshore gerelateerde baggerwerken.

http://www.avh.be/Page.aspx?PageID=676

Een ander iets waar ik me graag mee bezig hou is de 'booming market' China.

http://www-pe.wbmt.tudelft.nl/ev/steg4b.html#koe,

In de strijd om de positie van 'grootste ter wereld', een marketing-instrument waarvan Rotterdam de waarde de afgelopen dertig jaar goed heeft leren kennen, bieden beide havens een strategisch sterke ligging met een 'booming' consumentenmarkt als achterland.

NRC,

met eigennaam


  • booming Brabant
  • booming Hong Kong
  • booming Hoofddorp
  • booming Zuidoost-Brabant

'De keerzijde van booming Brabant is de stagnerende mobiliteit', aldus Houben.

de Volkskrant,

Chanine Bhoendie begon 1996 haar Werving- en Selectieconsultancy in het 'booming' Hoofddorp.

http://www.colourplus.net/welkom.htm

Bestuurders en werkgevers beklagen zich over de gestaag dichtslibbende wegen in booming Zuidoost-Brabant.

de Volkskrant,

Hij waarschuwde dat de Britse industrie niet de tradtionele fout moet maken zich alleen te concentreren op de "zachte" thuismarkt. Heel wat beter gaat het in "booming" Hong Kong. De effectenbeurs bereikte een nieuwe recordhoogte van 6502.81 punten.

NRC,

Vaste verbindingen