bouwperiode


bouwperiode 1.0

periode in een bouwkundige indeling die men als een eenheid beschouwt op grond van stijlkenmerken en typische ontwikkelingen; historische periode die men in bouwkundig opzicht als een eenheid beschouwt; historische bouwperiode

Semagram


Een bouwperiode…

is een periode; is een tijd

 • [Duur] heeft een duur die samenhangt met de opkomst en het verdwijnen van typische cultuurfases en daarmee samenhangende kenmerken
 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] wordt gekenmerkt door typische bouwkundige stijlkenmerken en ontwikkelingen
 • [Object betroffen] heeft betrekking op gebouwen

  Hoofdsemagram: periode


  Algemene voorbeelden


  Een praktisch intact gebleven stad uit de Romeinse tijd is ontdekt vlak bij Knossos, de belangrijkste Minoïsche opgravingsplaats op Kreta. Dit heeft de archeologische dienst op het Griekse eiland gisteren bekendgemaakt. De stad, waarvan de bouwperiode nog niet bekend is, werd nabij het huidige Iráklion gevonden door Britse archeologen.

  NRC,

  Wel is globaal aan te nemen dat het overgrote deel van de gevonden voorbeelden kastelen zijn, die in de XIIde of XIIIde eeuw zijn gebouwd en dat deze zware toren tot de eerste bouwperiode gerekend mag worden.

  http://www.kasteelmontfort.nl/publicaties-1979-schellart.htm,

  bouwperiode 2.0

  periode die men nodig heeft om iets te bouwen of waarbinnen de bouw van iets wordt gerealiseerd

  Semagram


  Een bouwperiode…

  is een periode; is een tijd

  • [Duur] heeft een duur die bepaald wordt door een contract of planning
  • [Object betroffen] heeft betrekking op gebouwen

   Hoofdsemagram: periode


   Algemene voorbeelden


   Het bereiken van het hoogste punt valt in de tijd gezien halverwege de totale bouwperiode van de installatie. Deze is officieel gestart op 1 juli 1993 en zal volgens planning in april 1996 volledig afgerond zijn. Daarmee ligt de bouw precies op schema.

   Meppeler Courant,

   Er wordt gerekend op een bouwperiode van zestien maanden.

   Meppeler Courant,

   Een bouwperiode van enkele jaren voor grote wegen en spoorwegen is op dit moment nog heel gebruikelijk, maar wordt maatschappelijk gezien steeds minder acceptabel.

   http://www.delftgeot.nl/,

   Zowel voor de Duitse landmacht, luchtmacht of zeemacht moesten er bruggen, wegen, vliegvelden en ook bunkers gebouwd worden. Een tweede bouwperiode startte in juni 1941.

   http://home.planetinternet.be/~ld997743/middelkerke/middelkerke_hfst_7.htm